HELSINKI. Huuhkajat jatkoi lauantaina tappiotonta kulkuaan MM-karsinnoissa, kun se kaatoi Kazakstanin Helsingin Olympiastadionilla 1-0 Joel Pohjanpalon maalilla.

Kilpailullisissa otteluissa Suomen avauksessa on keskikentällä totuttu näkemään Glen Kamara ja Tim Sparv tai vähintään toinen heistä. Kazakstania vastaan kumpikaan ei ollut aloituskokoonpanossa. Kamara istui pelikiellon takia sivussa ja kapteeni Sparv istui vaihtopenkillä, kunnes tuli pelin viimeisiksi hetkiksi Rasmus Schüllerin tilalle.

Schüllerin lisäksi Suomen keskikentällä aloittivat Robert Taylor ja Onni Valakari. Suomen päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa kolmikon otteita.

– Kun ruvetaan arvioimaan pelaajien suorituksia, niin se vaatii vähän [pelin] uudelleenkatsomista, mutta se mielikuva, joka jäi, niin kokonaisuus oli ihan jees. Ekalla jaksolla ei ehkä saatu heitä niin paljon pallolle niillä alueilla, joilla toivottiin, eli siellä linjojen välissä niin sanotussa ylätaskussa. Toisella jaksolla ehkä paremmin löydettiin heidät.

– Kun puhutaan Valakarista ja Taylorista, niin se syy, miksi heidät valittiin kokoonpanoon on juuri se, että heillä on kyky pelata ahtaissa tiloissa. Molemmat omaavat hyvän pelikäsityksen ja ovat sopivasti luovia pelaajia.

Etenkin Valakari on ehtinyt saada ottelun jälkeen kehuja esityksestään. Kesän EM-kisoissa hänelle ei herunut minuuttiakaan peliaikaa, mutta Kazakstania vastaan Valakari oli avauksesta asti mukana ja yksi Suomen näkyvimmistä pelaajista hyökkäyssuuntaan.

SuomiFutis-sivusto kysyi Kanervalta, aiheuttaako Valakarin huippuesitys valmentajalle positiivisen ongelman jatkoa ajatellen, kun samasta paikasta palaa kilpailemaan maajoukkueen monivuotinen luottopelaaja Robin Lod, joka on loukkaantumisen takia sivussa tämän kuun peleistä.

– Nämä ovat mielenkiintoisia kysymyksiä. Totta kai se on positiivinen ongelma, jos näitä joutuu miettimään. Aina pitää miettiä myös, minkätyyppistä pelaajaa me tarvitsemme mitäkin joukkuetta vastaan.

– Robin Lod on ollut meille hyvin tärkeä pelaaja ja pelannut hyvin. Valitettavasti loukkaantumisia välillä tulee, kuten tässäkin tapauksessa. Silloin on hyvä, että meidän reservistä löytyy hyviä, mittansa täyttäviä vastuunkantajia, kuten tänään Onni.

– Totta kai tuon paikan pelaajilla on puolustuspelaaminenkin hyvin tärkeää. Ensinnäkin sijoittuu oikein, pystyy riistämään palloja ja ennen kaikkea niitä kakkospalloja, joita tänäänkin tuli. Se on myös aina sellainen asia, jota pitää arvioida, sanoi Kanerva ja täsmensi myöhemmin, että oli tyytyväinen Valakarin puolustuspelaamiseen.

LUE MYÖS: