HELSINKI. Huuhkajat avasi lauantaina voittotilinsä MM-karsinnoissa, kun Kazakstan kaatui Helsingin Olympiastadionilla 1-0. Ottelun ainoasta osumasta vastasi Joel Pohjanpalo, joka puski pallon tunnin kohdalla näyttävästi verkkoon Jere Urosen keskityksestä.

Urosen nappikeskitys tuli pilkun tietämille, josta Pohjanpalo ohjasi pelivälineen päällään lähes ylänurkkaan. Maalintekijä avasi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, mitä suoritus vaati ja mitä hänen mielessään liikkui sen aikana.

– Niin, joulu on näköjään kaksi kertaa vuodessa, vitsaili Pohjanpalo alkuun.

– Totta kai se tulee treenaamisesta junnuna ja siitä, mitä silloin on tehty. Kun sä tiedät, että pallo tulee vasemmalta ja veskari on yleensä vähän vasemmalla ja seuraa palloa ja pallo tulee boksiin. Sä tiedät, että Jere laittaa suhteellisen hyvän ja kovan pallon, eli siihen ei tarvitse itse sinänsä mitään voimaa laittaa. Tärkeintä siinä on, että ohjaa pallon oikeaan suuntaan, Pohjanpalo vastasi SuomiFutis-sivuston kysymykseen puskun teknisestä suorittamisesta.

– Kun pallo tulee vasemmalta, niin yleensä sanotaan, että pusketaan sinne puolelle, mistä pallo on tullut. Mutta tuollaisessa pallossa on parempi vain jatkaa sitä lentorataa, koska ollaan niin pitkällä maalista.

– Totta kai… Sanotaan näin, että jos kymmenen tuollaista palloa tulee, niin ei niistä kaikki mene sisään. Kyllä se suhteellisen vaikea suoritus on, ja siihen tarvitsee aina vähän tuuria mukaan. Mutta joku on joskus sanonut, että hyvillä maalintekijöillä on aina vähän tuuria mukana. Upeasti se sitten upposi takakulmaan ja toi meille tärkeät kolme pistettä.

Voit katsoa videon Pohjanpalon maalista alta. Jos video ei näy, voit katsoa sen TÄÄLTÄ.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Näin kaatuu Kazakstan Joel Pohjanpalon ilmiömäisellä puskumaalilla! 💪🔥

Samalla #Huuhkajat nousee MM-karsintalohkon toiselle sijalle.

#MMkarsinnat