Mikä paluu Wembleylle! EM-finaalin jälkeen brutaalisti lytätty Bukayo Saka sai upean syntymäpäivälahjan: ”Tämä on sitä, mistä olen unelmoinut”

© Kuva: Getty Images

Englanti voitti sunnuntaina kotonaan Wembleyllä Andorran 4-0. Ottelun viimeisen maalin viimeisteli 84. minuutilla Bukayo Saka. Hän oli kuusi minuuttia aiemmin alustanut Jesse Lingardin 3-0-osuman.

Saka joutui voimakkaan rasistisen vihan kohteeksi Italialle hävityn EM-finaalin jälkeen. Arsenalin nuori laitapelaaja epäonnistui finaalin rangaistuspotkukilpailun viimeisenä ampujana.

Nyt Saka palasi ensimmäistä kertaa noiden hetkien jälkeen Wembleylle. Englanti hallitsi ottelua odotetusti mielin määrin ja Saka oli pelin ehdottomia hahmoja.

Saka täytti sunnuntaina 20 vuotta. Juuri parempaa syntymäpäivälahjaa hän ei varmasti olisi voinut toivoa, eikä Saka ottelun jälkeen peitellyt tyytyväisyyttään ITV:n haastattelussa.

– Tämä on sitä, mistä olen unelmoinut. Pääsin pelaamaan täyden Wembleyn ja perheeni edessä. Tein vielä maalin syntymäpäivänäni, sanoi Saka.

Hän oli todella otettu saamastaan vastaanotosta, eikä Sakan mukaan mitään kaunoja kesästä ole jäänyt pintaan.

– Olen todella onnellinen siitä, miten minut otettiin vastaan. Kaikesta näki kuinka ylpeitä he (kannattajat) minusta ovat. Tuo tuki merkitsee minulle todella paljon ja sai minut antamaan kaikkeni, Saka kertoi.

Hän sanoi kannattajien tuen merkitsevän hänelle valtavan paljon. Saka kertoi vielä haastattelun hetkelläkin kuulevansa ihmisten laulavan hänen nimeään.

Myös Englannin valmentaja Gareth Southgate ylisti kannattajien sunnuntaista käytöstä nuorta tähtipelaajaa kohtaan.

– Näette varmasti kuinka suosittu hän on fanien keskuudessa. Toivottavasti tämä viimeistään toimi lopetuksena kesän tapahtumille. Voin kuitenkin vakuuttaa, että pukukopista ei löydy ainuttakaan pelaajaa, joka ei ajattelisi Sakan kesän edesottamuksia kuin pelkästään positiivisessa valossa, Southgate sanoi.

Valmentaja oli keskustellut Sakan kanssa muutama päivä ennen Andorra-ottelua liittyen kesän tapahtumiin.

– Kävimme lähinnä läpi hänen tunnetilaansa Wembleylle palaamisesta. Uskon, että tämän ottelun tapahtumat kasvattavat entisestään Sakan itseluottamusta ja tahtoa. Yleisön lisäksi myös joukkuekaverien reaktio hänen maalinsa jälkeen oli mahtava, sanoi Southgate.

– On vaikea sanoa, että mitä kaikkea tämä Bukayolle merkitsee, mutta hän on fantastinen pelaaja. Saka on kehittynyt entisestään ja hänen lahjakkuutensa on kiistatonta. Erittäin jännittävä pelaaja, Southgate jatkoi.

Englanti jatkaa MM-karsinnoissa I-lohkon kärjessä. Se on voittanut kaikki viisi otteluaan murskaavalla maalierolla 17-1. Keskiviikkona Englannilla on luvassa kenties lohkon suurin haaste, kun se kohtaa vieraissa Puolan.

Sakan ja Southgaten haastattelut kokonaisuudessaan alla. Jos et näe videota, klikkaa tästä.

Lue lisää MM-karsintojen tapahtumista täältä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.