Pitkäaikainen Huuhkajien maajoukkuetoppari Juhani Ojala on sopeutunut erinomaisesti uuteen sarjaansa Skotlannin Valioliigaan. 32-vuotias Ojala sai työlupansa Isoon-Britanniaan maanmiehiään Eetu Vertaista ja Ilmari Niskasta nopeammin, ja on pelannut jo kolme sarjaottelua ja niitä ennen yhden Liigacupin pelin. Kaikissa näissä Ojala vietti kentällä täydet 90 minuuttia.

Ojala syötti maalin jo debyyttiottelussaan Skotlannin Valioliigassa ennen syyskuun maaottelutaukoa, ja lauantaina oli aika tuulettaa ensimmäistä maalia Skotlannissa. Motherwellin suomalaispuolustaja puski hollantilaisen Kevin Van Veenin hyvästä keskityksestä pallon yläriman kautta Aberdeenin maaliin, ja sinetöi siten Motherwellin 2-0-voiton.

Voitto oli Motherwellille jo kolmas peräkkäinen, eli se on voittanut kaikki sarjapelit, joissa Ojala on pelannut. Sijoitus Skotlannin Valioliigassa on nyt neljäs.

Ojalan maalin voi katsoa alla olevasta videosta tai tämän linkin takaa.

Motherwell FC

@MotherwellFC
IT'S TWO.

Kevin Van Veen stands up a perfect ball from the left and JUHANI OJALA powers in his header off the crossbar and in 🙌

59' // #MFCvAFC // 2-0

Ojalan suoritustaso vaikuttaa olevan Skotlannissa muutenkin kovaa luokkaa. Lauantain pelistä hän sai Scottish Sunilta arvosanakseen 8, vain yhden maalin tehneen ja toisen syöttäneen Van Veenin olleen ysin arviollaan parempi. Manageripelaajiakin Ojalan onnistuminen saattoi ilahduttaa, sillä hän oli kierroksen parhaat pisteet saanut pelaaja yhdessä Cameron Carter-Vickersin kanssa.

Fantasy Football Scotland

@FantasyScotland
1️⃣5️⃣ - Nobody scored more points in GW5 than Cameron Carter-Vickers & Juhani Ojala!

#FFScotland

Edellisen sarjakierroksen ottelu Dundee Unitedia vastaan oli ainoa kolmesta, joissa Ojalalle ei ole kertynyt tehomerkintöjä. Siinä hän puolestaan tilkitsi puolustuksen niin väkevästi, että tilastopalvelu FotMob arvosti hänet ottelun parhaaksi pelaajaksi ja WhoScored nosti puolestaan suomalaisen kierroksen tähdistöjoukkueeseensa.

Viva Motherwell

@VivaMotherwell
Juhani Ojala vs Dundee:

- 10/12 duels won
- 7/8 aerial duels won
- Most interceptions of any player (4)
- @FotMob’s MOTM 🥇

Solid 🇫🇮🇫🇮🇫🇮

Adam Kennedy

@adamtkendo
🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 | Scottish Premiership Team of the Week - Matchday 4 (@WhoScored)

Jak Alnwick
Calvin Ramsay
Darren McGregor
Juhani Ojala
Borna Barisic
Martin Boyle
Ali McCann
Kyle Magennis
Ryan Kent
@32watto
@kevinnisbet16

Ojala muutti elokuun lopussa hotellista omaan asuntoon ja sai perheensä luokseen. Skotlannin pelityylin hän kokee sopivan itselleen erittäin hyvin.

– Viihdyn täällä hyvin. Tämä on fyysinen liiga, jossa on melko suoraviivainen tyyli, Ojala totesi Daily Recordille.

[readmore from=Ojala-Juhani]

– Jotkut joukkueet yrittävät pelata lyhyempiä syöttöjä, mutta tähänastisten kokemusteni mukaan yleensä yritetään päästä eteenpäin ja vastustajan puolustuksen taakse nopeasti. Se on positiivista jalkapalloa. Maalivahdille ei juuri syötellä, vaan maalintekoon pyritään nopeasti.

– Luulen, että se sopii minulle aika hyvin. Olen fyysinen puolustaja ja pidän taisteluista, Ojala lisäsi.