”He ovat avaruusolentoja” – Pjanic nautti enemmän pelaamisesta Dybalan kuin Messin tai Ronaldon kanssa

© Kuva: Getty Images

Barcelonasta juuri lainalle Turkin liigan Besiktasiin siirtynyt Miralem Pjanić kertoi Tuttosportille arvostavansa argentiinalaispelaajaa Paulo Dybalaa erittäin paljon.

Pjanić olisi kertomansa mukaan tehnyt mitä tahansa päästäkseen takaisin Juventukseen jo nyt. Hän myös neuvoi Dybalaa tekemään jatkosopimuksen Vanhan rouvan kanssa.

31-vuotias bosnialainen pelasi ennen Barcelonaan siirtymistään 178 peliä Juventuksessa ja Pjanićin paluuta Torinon suurseuraan pidetään erittäin todennäköisenä. Barcelona-aika jäi hänen osaltaan vaatimattomaksi ja suurena syynä Pjanićin mukaan on valmentaja Ronald Koeman.

– Besiktas oikeasti halusi minut siirtoikkunan lopussa. En voinut jäädä Barcelonaan Koemanin kanssa. Minulta olisi mennyt taas yksi vuosi hukkaan, Pjanić sanoi.

Bosnialaistaiturin mukaan Koeman suhtautui häneen todella negatiivisesti ja muutkaan seuran sisällä eivät tienneet tämän syytä.

– Muutkin ihmettelivät sitä. Jopa (Lionel) Messi kysyi minulta syytä sille, että en pelaa ollenkaan. Hän ihmetteli, että onko jotain tapahtunut, kertoi Pjanić.

Hän suhtautuu kauteen Besiktasissa uutena haasteena ja korostaa joukkueen olevan laadukas sekä pelaavan Mestarien liigaa. Myös tutut ja Pjanićille rakkaat mustavalkoiset värit nousevat haastattelussa esille. Kaipuu Torinoon ei silti jää epäselväksi kellekään.

– Nämä siirtoasiat eivät ole koskaan helppoja. Kävimme jo nyt keskusteluja Juventuksen kanssa. Olisin kovasti halunnut palata Torinoon ja ennen kaikkea päästä jälleen Massimiliano Allegrin joukkueeseen.

Pjanić kuvailee Allegria parhaaksi valmentajaksi tilanteisiin, joihin hän Barcelonassa joutui. Pjanićin mukaan kaikki pelaajat Allegrin joukkueissa tuntevat itsensä tärkeiksi ja saavat myös mahdollisuutensa.

– Minulle hän on paras maailmassa. Allegri ottaa myös henkiset voimavarat työssään huomioon ja siksi joukkueet ovat kokonaisvaltaisesti vahvoja. Hän on valmentaja, joka keskustelee pelaajien kanssa niin hyvistä kuin vähän huonommista asioista, totesi Pjanić.

Paulo Dybala neuvottelee tällä hetkellä jatkostaan Torinossa. Pjanićin kanta asiaan on selvä. Hänen mielestään argentiinalaisen pitäisi ehdottomasti jatkaa seurassa.

– Kaikki rakastavat häntä. Oli kyse sitten kannattajista tai ihmisistä seuran sisällä. Neuvoisin häntä jatkamaan, mutta nämä ovat totta kai henkilökohtaisia päätöksiä. Joskus pelaaja vain tarvitsee myös uuden ympäristön, Pjanić sanoi.

Bosnialaiskeskikenttä on päässyt pelaamaan uransa aikana niin Messin kuin Cristiano Ronaldon rinnalla, mutta Dybalan kanssa hän kertoo nauttineensa jalkapallosta vielä enemmän.

– He (Messi ja Ronaldo) ovat avaruusolentoja, mutta Dybalan kanssa minulla oli vielä hauskempaa. Hänen löytämisensä helppous linjojen välistä oli suorastaan kaunista. Jos hänen kanssaan haki seinäsyöttöä, tiesi saavansa aina täydellisen pallon.

Jos Dybala päätyy kuuntelemaan vanhaa seurakaveriaan, niin kentis kaksikko pääsee aiheuttamaan tuhoa Serie A:ssa taas piakkoin. Sitä ennen Pjanić keskittyy kauteensa Turkissa. Omien sanojensa mukaan hän odottaa Besiktas-aikaansa jo innolla.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.