Tuomarien päätökset – joskus kyseenalaiset sellaiset – ovat herättäneet suuren määrän puheenaiheita ja keskusteluita jalkapallossa ikuisesti.

Videoerotuomari VAR tuotiin eurooppalaisiin huippusarjoihin 3-4 vuotta sitten.

Se ei ole kuitenkaan poistanut polemiikkia. Nykyään tuomareita kritisoidaan muun muassa siitä, etteivät he aina mene tarkastamaan tilanteita VAR-taululta, vaikka mahdollisuus siihen olisi.

FIFA:n jalkapallon kansainvälinen kehityspäällikkö Arsène Wenger on tuonut avoimesti ideoitaan esiin viime aikoina. Wengerin mukaan muun muassa MM-lopputurnaus pitäisi pelata kahden vuoden välein ja jopa FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino on näyttänyt sille vihreää valoa.

Wengerin mukaan tuomarien pitäisi järjestää otteluiden jälkeen lehdistötilaisuus, jossa he kertoisivat tekemistään päätöksistä.

– Se olisi hyvä tapa välttää polemiikkia ja samalla päästä eroon siitä ennen kuin tuomarin päätöksistä väitellään julkisuudessa. Meidän olisi saatava tuomarien tuki ja en tiedä, mikä heidän ajatusmaailmansa on ottelun jälkeen ja voisivatko he kertoa julkisesti mielipiteensä, Wenger mietti L’Équipen haastattelussa.

Lähde: L’Équipe