Kazakstanissa ruhjottu Joel Pohjanpalo julkaisi rujon kuvan kasvoistaan: ”Näytän Herra Perunapäältä”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat voitti tiistaina riemukkaasti Kazakstanin vieraskentällä maalein 2-0 (lue raportti ottelusta). Suomen juhlittu sankari oli Teemu Pukki, jonka kaksi maalia nostivat hänet Suomen miesten A-maajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijäksi. Yhteensä Pukilla on maaleja nyt kasassa 33.

Juhlapeli oli kyseessä kuitenkin myös päävalmentaja Markku Kanervalla sekä kenttäpelaajista Joel Pohjanpalolla ja Robin Lodilla. Pohjanpalo ja Lod saivat ottelussa 50 pelattua A-maaottelua täyteen, ja myös Kanervalle peli oli 50:s Huuhkajien päävalmentajana.

Pohjanpalon juhlat päättyivät kuitenkin sikäli lyhyeen, että hän pelasi Kazakstania vastaan vain reilut puoli tuntia ennen kuin oli pakko tulla vaihtoon. Hyökkääjä kolautti ilmakaksinkamppailussa päänsä yhteen Kazakstanin pelaajan kanssa, putosi holtittoman näköisesti alas ja löi vielä takaraivonsakin tekonurmen pintaan. Pohjanpalo yritti vielä jatkaa pelaamista hoivatoimien ja verta vuotaneen nenän paikkailujen jälkeen, mutta joutui lopulta astelemaan vaihtoon.

Aluksi Pohjanpalon vaihdon syynä uskottiin olevan päähän tulleen tällin, mutta Markku Kanerva kertoi V Sportin haastattelussa, että varsinainen syy oli selkäkipu.

Kyllä kasvotkin silti kovia kokivat, sillä 27-vuotias Pohjanpalo julkaisi keskiviikkona kuvan runnelluista kasvoistaan Instagramissaan. Nenässä on naarmu, vasemmassa silmäluomessa ilkeännäköinen hiertymä ja otsassakin kaiketi kuhmu. Silmä näyttää myös turvonneen hieman.

– Näytän Herra Perunapäältä. Kiitos teille kaikille paranemistoivotuksista. Kaiken pitäisi olla kunnossa parissa päivässä, Pohjanpalo kirjoitti viitaten vuonna 1995 ilmestyneen Toy Story -elokuvan tunnetuksi tekemään 50-luvulta peräisin olevaan Perunapää-leluun.

Kuvakaappaus Joel Pohjanpalon Instagram-stooreista.

Ilta-Sanomat oli kuvan johdosta yhteydessä pelaajan isään Risto Pohjanpaloon (IS:n juttuun tästä). Hänen mukaansa kasvojen luiden pitäisi olla kunnossa, mutta viikonlopun ottelu Turkin pääsarjassa jäänee suomalaishyökkääjältä väliin. Pohjanpalo siirtyi täksi kaudeksi lainalle turkkilaiseen Caykur Rizesporiin. Seuraavalla kierroksella Pohjanpalon pitäisi pystyä taas pelaamaan.

– Omasta mielestään hän pystyy sitten jo pelaamaan, ja nykyäänhän on niitä hyviä suojuksia päähän, Risto Pohjanpalo kertoi Ilta-Sanomille.

Risto Pohjanpalon kertoman mukaan poikansa varsinainen vaihdon syy oli lonkkakipu.