Kerroimme viime viikolla Ajaxin käytännössä vahvistaneen, että sen monivuotinen ykkösvahti André Onana tulee jättämään hollantilaisseuran tämän kauden päätteeksi. 25-vuotiaan kamerunilaisen sopimus päättyy kesällä 2022, ja jatkosopimusneuvottelut ovat päättyneet tuloksettomina.

Vaikka Onana ei olekaan sitten helmikuun pelannut marraskuuhun saakka ulottuvan doping-pelikieltonsa takia, on hän osoittanut aiemmilla kausillaan kuuluvansa tasonsa puolesta Euroopan huipulle. Ei siis olekaan ihme, että häntä kohtaan on ollut kiinnostusta lähes kaikissa Euroopan TOP 5 -sarjoissa.

Siirtoekspertti Fabrizio Romanon mukaan Onanan tuleva osoite on kuitenkin jo käytännössä selvillä. Italialaistoimittaja kertoo Onanan siirtyvän tulevana kesänä Serie A:n hallitsevaan mestariin Internazionaleen.

Romanon mukaan Onanalla ja Interillä on ollut suullinen sopimus yhteistyöstä olemassa jo viime heinäkuusta lähtien. Samasta syystä kaatuivat myös kesällä huhutut siirrot Lyoniin ja Niceen. Allekirjoitettua sopimusta ei vielä ole – eikä voisikaan ennen tammikuuta olla – mutta Romanon mukaan sopimuksen viimeistely on loppusuoralla. Julkistus tapahtunee luultavasti vuodenvaihteessa, ellei matkaan tule odottamattomia mutkia.

Interin ei siis tarvitse maksaa uudesta maalivahdistaan siirtokorvausta. Se sen sijaan on auki, merkitseekö Onanan saapuminen Interin kapteenin ja seuraikonin Samir Handanovicin lähtöä, vai solmisiko hän vielä yhden jatkosopimuksen. Slovenialaistorjuja täyttää ensi kesänä 38 vuotta ja hän saa tämän kauden päätteeksi täyteen kymmenen vuotta Interissä. Handanovic kruunasi uransa Interissä viime kauden mestaruuteen, mutta alkaneella kaudella hänen peliesityksensä ovat olleet hapuilevia.

Romanon mukaan toinen Inter-huhuissa liikkunut maalivahti, Arsenalin saksalaistorjuja Bernd Leno ei ole ollut missään vaiheessa milanolaisseuralle todellinen vaihtoehto.

André Onana on Barcelonan La Masia -akatemian kasvatti, joka on pelannut Ajaxissa vuodesta 2015 lähtien.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Inter have reached a verbal agreement with André Onana since last July. He’s ready to join as free agent in 2022. Contract NOT signed yet but at final stages. That’s why OL and Nice talks collapsed. 🔵🇨🇲 #Inter

Inter wanr Onana as new goalkeeper - Leno was never an option. #AFC