Lopulliset Golden Boy -ehdokkaat julkaistu – meneekö palkinto Barcelonaan?

© Kuva: Getty Images

Tänään on tasan kaksi kuukautta aikaa siihen, kunnes italialainen TuttoSport jakaa 15. joulukuuta Golden Boy -palkinnon maailman tämän vuoden parhaalle nuorelle pelaajalle. Sen merkiksi sama lehti paljasti tänään lopullisen 20 pelaajan ehdokaslistan palkinnon saajaksi. Alun perin ehdokkaita oli 80, mutta nyt heidät on karsittu neljännekseen.

Kenties suurimpana suosikkina voittajaksi voidaan tänä vuonna pitää Barcelonan 18-vuotiasta keskikenttäpelaajaa Pedriä. Juuri pitkän jatkosopimuksen Barcan kanssa allekirjoittanut nuorukainen huhki viime kaudella uskomattomat 52 ottelua Barcelonassa isoilla minuuteilla (4 maalia, 6 maalisyöttöä). Lisäksi hän pelasi lähestulkoon maksiminuutit kesän EM-kisoissa sekä Tokion olympialaisissa.

Muita laajalti tunnetuimpia pelaajia listalla ovat esimerkiksi Rennes’stä Real Madridiin siirtynyt Eduardo Camavinga, Manchester Unitedin Mason Greenwood ja Borussia Dortmundin Jude Bellingham. Alla listattuna kaikki 20 ehdokasta:

Karim Adeyemi, RB Salzburg/Saksa
Jude Bellingham, Borussia Dortmund/Englanti
Eduardo Camavinga, Real Madrid/Rennes
Charles De Ketelaere, Club Brugge/Belgia
Gavi, Barcelona/Espanja
Bryan Gil, Tottenham/Espanja
Ryan Gravenberch, Ajax/Hollanti
Mason Greenwood, Manchester United/Englanti
Daniel Maldini, AC Milan/Italia
Jamal Musiala, Bayern München/Saksa
Nuno Mendes, PSG/Portugali
Pedri, Barcelona/Espanja
Roberto Piccoli, Atalanta/Italia
Yéremi Pino, Villarreal/Espanja
Giovanni Reyna, Borussia Dortmund/USA
Rodrygo, Real Madrid/Brasilia
Bukayo Saka, Arsenal/Englanti
William Saliba, Marseille/Ranska
Jurriën Timber, Ajax/Hollanti
Florian Wirtz, Bayer Leverkusen/Saksa

Golden Boy -palkinto annetaan parhaalle alle 21-vuotiaalle Euroopan pääsarjatasolla pelaavalle pelaajalle. Palkinnon saajan äänestävät tiettyjen suurten eurooppalaisten sanomalehtien toimittajat. Golden Boy -palkintoa on jaettu vuodesta 2003 lähtien, ja sen voittajaluettelo on komeaa luettavaa. Entisiä voittajia ovat muun muassa Wayne RooneyLionel MessiSergio AgüeroPaul PogbaRaheem Sterling ja Kylian Mbappé. Viime vuoden voittaja oli Erling Braut Håland.