Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky oli torstaisen europeli-illan suurimpia onnistujia, kun hän piti loistavilla torjunnoillaan kotijoukkue Celticin nollilla Eurooppa-liigan ottelussa. Bayer Leverkusen haki Glasgowsta arvokkaan ja selkeän 4-0-voiton, kun suomalainen pysäytti pallon kaikkiaan kuusi kertaa. Torjuntojen joukossa oli ainakin kolme todellista huipputorjuntaa Celticin pelaajien mainioihin maalintekoyrityksiin.

Hradecky uskoo päässeensä parhaaseen iskuunsa kenties juuri siksi, että Celtic Parkille otetttiin jälleen täysi katsomo kannattajia. Ottelu alkoi tutusti ”You’ll Never Walk Alonen” sävelin, ja ääntä piisasi lehtereiltä koko pelin ajan. Leverkusenin kapteeni nautti tunnelmasta täysin siemauksin.

– Kaikkein iloisin olin siitä, että pelasimme täyden katsomon edessä. Ehkä se sai minussa parhaan esiin, Hradecky kommentoi pelin jälkeen RTL:n haastattelussa.

Hradeckyn tähtihetket tulivat etenkin 19. ja 20. minuutilla, kun hän torjui ensin jalallaan ja sitten kädellään Celticin maalintekoyritykset. Tällöin tilanne oli vielä 0-0, ja vain vähän torjuntojen jälkeen Leverkusen siirtyi 1-0-johtoon.

– Ne olivat tärkeitä hetkiä, jottemme antaisi täyden stadionin energian vaikuttaa meihin, Hradecky kuvaili paraatipelastuksiaan.

Tauolla eroa oli saksalaisvieraiden hyväksi kaksi maalia, mutta toisen jakson alussa Celtic painoi jälleen päälle. Myös tällöin Hradecky teki kaksi erinomaista pelastusta ennen kuin Werkself ratkaisi lopullisesti pelin ja onnistui vielä kahdesti. Vaikka hienon tunnelman peli pelattiin vieraskentällä, nousi se korkealle kokeneen suomalaisvahdin arvoasteikossa eurokentillä.

[readmore from=Hradecky-Lukas]

– Se oli yksi TOP 3 -kokemuksistani eurooppalaisessa jalkapalloilussa, Hradecky hehkutti.

Sitä Hradecy ei paljastanut, mitkä muut ottelut kolmen kärkeen mahtuvat. Suunnitelmissa oli kuitenkin juoda vielä torstai-iltana oluet yhden maalin tehneen 18-vuotiaan joukkuetoverin Florian Wirtzin kanssa, sillä edellisen Mainz-pelin jälkeen Wirtz ”oli mennyt melko nopeasti kotiin”.

– Ehkä se onnistuu tänään hotellissa, Hradecky totesi.

Lähde: Kicker