Kroatialaisvalmentaja Niko Kovačin aika Bayern Münchenin peräsimessä lähti käyntiin epäsuotuisalla tavalla, kertoo Bild.

Kovač, 50, hyppäsi Bayernin puikkoihin kesällä 2018 Jupp Heynckesin jäätyä eläkkeelle. Bayern suuntasi Kovačin ensimmäisenä kesänä harjoitusleirille Yhdysvaltojen Miamiin, jossa kroatialaisvalmentaja pyrki iskostamaan metodejaan uusille suojateilleen.

Bayern veti Kovačin johdolla pelaajilleen erittäin raskaita treenejä ennen kuin joukkue kohtasi harjoitusottelussa Manchester Cityn. Bildin mukaan pelaajat olettivat, että heidät olisi palkittu tekemästään työstä vapaaillalla, mutta heidän yllätyksekseen Kovač kielsi pelaajia menemästä mihinkään.

– Kukaan ei mene juhlimaan! Meillä on uskomattoman tärkeä harjoitusottelu kolmen päivän päästä, sanoi Kovač Bildin mukaan.

– Meidän on keskityttävä. Ensimmäinen Bundesliiga-peli odottaa kuuden viikon päässä. Harjoituskaudella ei voi juhlia.

Kovačin käsky ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta. Bildin mukaan David Alaba, Rafinha ja Franck Ribéry organisoivat pelaajille juhlaillan, joka jatkui myöhälle aamuun. Kovačin apuvalmentaja ja veli Robert Kovač jopa näki pelaajien poistuvan hotellista.

Bild kertoo, että varsinkin kolumbialaistähti James Rodríguez irrotteli juhlissa sydämensä kyllyydestä ja lähetteli materiaalia illan tapahtumista Miami Nights -nimiseen WhatsApp-ryhmään, jonka pelaajat olivat luoneet ennen illanviettoa.

Pelaajat palasivat hotellille aamukuudelta ja olivat valmiita ottamaan Kovačin haukut ja rangaistukset vastaan. Pelaajien ihmetykseksi Kovač ei kuitenkaan sanonut mitään, mikä heikensi hänen auktoriteettiaan pelaajien silmissä. Bildin mukaan pelaajat kävivät jopa uudestaan juhlimassa Miamin-reissunsa aikana.

Kovač valmensi debyyttikaudellaan Bayern Münchenin tuplamestariksi (Bundesliiga, Saksan Cup), mutta hän jätti seuran marraskuussa 2019. Kroatialaisen lähtöhetkellä Bayern oli juuri hävinnyt Eintracht Frankfurtille 1-5, ja se oli Bundesliigassa vasta neljäntenä.

Kesästä 2020 alkaen Kovač on luotsannut Ranskan liigassa pelaavaa AS Monacoa.