Hollantilaisseura Roda JC Kerkraden kapteeniksi tällä kaudella nimitetty Richard Jensen onnistui maalinteossa perjantaina, kun Roda kohtasi vieraskentällä Helmond Sportin. 25-vuotiaan suomalaistopparin maali syntyi kulmapotkusta jo yhdeksännellä peliminuutilla. Jensenin 1-0-maali jäi myös ottelun voittomaaliksi, sillä lopulta Roda JC vei sarjapisteet maalein 0-3.

Jensen on ollut Roda JC:n avauskokoonpanossa kaikissa kauden 13 sarjaottelussa, ja yhdeksän kertaa hän on pelannut myös täydet peliminuutit. Eilisessä Helmond-ottelussa Jensen kutsuttiin vaihtoon 89. minuutilla.

Porvoolaislähtöinen Jensen on pelannut Alankomaissa jo kesästä 2014 lähtien, sillä hän siirtyi jo juniori-ikäisenä Twenten organisaatioon. Twentessä ei maaleja virallisissa otteluissa tullut, mutta Roda JC:n paidassa Jensen on onnistunut maalinteossa vähintään kerran kaudessa.

Jensen siirtyi Roda JC Kerkradeen kesällä 2018. Kaksi ensimmäistä kautta olivat loukkaantumisen vuoksi hyvin rikkonaisia, mutta viime kaudella ja tämän kauden alussa Jensen on saanut pysyä ehjänä. Kaudella 2018-2019 hän teki sarjaotteluissa yhden maalin, kahdella seuraavalla kaudella kaksi ja tällä kaudella kuparinen meni siis rikki eilen.

[readmore from=Jensen-Richard]

Roda JC on pelannut kaikilla näillä kausilla Hollannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, joka tottelee nykyisin nimeä Keuken Kampioen Divisie. Tässä vaiheessa kuluvaa kautta Roda JC on sarjassa seitsemäntenä ja mukana taistelussa noususta Eredivisieen.

Toistaiseksi ainoat kymmenen Eredivisie-otteluaan Jensen pelasi Twentessä kaudella 2017-2018, joka päättyi Twenten putoamiseen. Hollannin toisella sarjaportaalla otteluita on kertynyt nyt 63, ja pari karsintaottelua päälle. Jensenin nykyinen sopimus kattaa vain meneillään olevan kauden.

Richard Jensen pelasi Pikkuhuuhkajissa vuosina 2015-2018 yhteensä 19 ottelua, mutta A-maajoukkueeseen häntä ei ole vielä koskaan kutsuttu. Hänen pikkuveljensä Fredrik Jensen on Huuhkajien vakiokalustoa. Vuosien 2017-2018 alle 21-vuotiaiden EM-karsinnoissa Richard Jensen oli Pikkuhuuhkajien kapteeni.

Roda JC Kerkrade

@RodaJCKerkrade
𝗚 𝗢 𝗔 𝗟 ⚽ 𝗝 𝗘 𝗡 𝗦 𝗘 𝗡

YES, OPENINGSGOAL!

0-1 | #HELROD