Katso: Mahdollisesti kautta aikain paras maalivahti teki pääsarjadebyyttinsä 26 vuotta sitten – seura kunnioittaa retropaidalla legendaa ottelussa suomalaistopparia vastaan

© Kuva: Getty Images

Maailmanmestari, Ranskan mestari ja kymmenkertainen Italian mestari. Peräti 176 A-maaottelua ja ikää 43-vuotta.

Monien mielestä edelleen uraansa jatkava tyylikäs herrasmies on maailman kaikkien aikojen paras maalivahti.

Gianluigi ”Gigi” Buffon teki Serie A -debyyttinsä Parmassa 19. marraskuuta 1995. Siitä on käsittämättömät 26 vuotta.

Italian maajoukkueen veräjää vartioi edelleen Gianluigi. Tämä ei ole kuitenkaan sama mies. Paris Saint-Germainin Gianluigi Donnarumma ei ollut edes syntynyt, kun Buffon otti koppeja jo Italian pääsarjassa.

Lähes koko uransa Juventuksessa pelannut veteraani siirtyi kesällä takaisin sinne, mistä kaikki alkoi. Buffon edustaa jälleen Parmaa, mikä pelaa nykyisin Serie B:n puolella.

Perinteinen seura kunnioittaa tähtivahdin uraa ja pääsarjadebyyttiä 21. marraskuuta kotoisella Stadio Tardinilla.

Buffonille on teetetty otteluun erityinen retropaita, joka on samanlainen kuin 26 vuotta sitten. Tosin nykyaikaisella säväyksellä. Näet sen alla olevasta kuvasta.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä. Juttu jatkuu.

Ottelu 21. marraskuuta käydään Parman ja Cosenzan välillä eli kamppailuun saadaan myös sinivalkoista sävyä. Vierasjoukkueen riveissä pelaa Huuhkajissa useita kertoja esiintynyt toppari Sauli Väisänen.

Parma myös myy retropaitaa verkkokaupassaan. Mukaan lähtee tähden nimikirjoituksella varustettu kuva 26 vuoden takaa. Hintaa harvinaisuudella on 119 euroa.

Miten siinä debyytissä silloin kauan sitten kävi? No Buffon pelasi luonnollisesti nollapelin jättiläistä AC Milania vastaan, jota valmensi muuan Fabio Capello. Italialaisvahti oli tuolloin 17-vuotias ja aloitti matkansa kohden legendaa.

Gigi pelasi lähes koko huippu-uransa Juventuksessa ja pysyi seurassa myös Calciopolin skandaalivuodet. Getty Images.