Rangersin uudet tuulet: Giovanni van Bronckhorst pudotti Steven Gerrardin nostaman valioliigakonkarin

© Kuva: Getty Images

Glasgow Rangersin managerin tehtävät toista viikkoa sitten vastaanottanut Giovanni van Bronckhorst toi mukanaan Hollannista Roy Makaayn, Dave Vosin, Yori Bosschaartin ja Arno Philipsin muodostaman valmennustiimin. Tämä merkitsi yhden nimimiehen tehtävien muuttumista seurassa.

Steven Gerrardin joukkueen valmennukseen nimeämä valioliigajyrä Jermain Defoe saa keskittyä jatkossa vain pieneen rooliin pelaajana. 39-vuotias toimi viime päiviin asti myös apuvalmentajana, mutta van Bronckhorst ei häntä enää siinä tehtävässä tarvitse.

Defoe allekirjoitti viime kesänä vuoden mittaisen jatkosopimuksen Rangersin kanssa, ja van Bronckhorst vakuuttaa hänelle olevan kentällä käyttöä. Viime lauantaina hyökkääjä sai toisen komennuksensa kentälle tällä kaudella, Skotlannin liigaottelussa Livingstonia vastaan, tullen Alfredo Morelosin tilalle ajassa 90+2.

– Tästä eteenpäin häntä käytetään vain pelaajana. Tarvitsemme Jermainin laatua ajoittain.

Defoella on uransa varrelta meriittilistalla muun muassa 57 Englannin A-maaottelua ja peräti 496 peliä Valioliigaa.