Robin Lod otti kantaa MLS-liigan pudotuspeleihin: ”En tiedä henkilökohtaisesti onko se oikea tapa ratkaista”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien Robin Lod on Minnesota Unitedin kannattajille Robin Hood ja ehdottomia suosikkeja. MLS-liigassa helsinkiläislähtöinen keskikenttäpelaaja kuuluu tähtikategoriaan.

Meneillään oleva kausi on 28-vuotiaalle Lodille kolmas Yhdysvalloissa. Hänen tahtinsa on vain kiihtynyt kausien mittaan. Tällä kaudella Lod on viimeistellyt jo yhdeksän maalia.

Hänellä on myös oma nimikkotuuletuksensa, josta hän englantilaiseen kansantarustoon liittyvän kutsumanimensä on myös saanut.

– Koko ajan on mennyt paremmin ja varsinkin maaleja on tullut. Tällä kaudella olisi muutaman enemmänkin voinut tehdä, kertoi Lod keskiviikon lehdistötilaisuudessa.

– Toivottavasti tällä kaudella menee joukkueena vielä paremmin. Tavoitteena on, että etenisimme aina finaaliin asti.

MLS-liigassa pelataan pudotuspelit, jotka ratkaisevat lopulta mestaruuden. Tapa ei ole kovin yleinen jalkapallon piirissä.

– En tiedä henkilökohtaisesti onko se oikea tapa ratkaista koko kauden mitalla, mikä on paras joukkue.

– Se kuuluu silti tuohon jenkkien urheilukulttuuriin, ja onhan ne kovia pelejä. Innolla mennään pelaamaan niitä.

Ne ovat tosiaan edessä hyvin pian. Sitä ennen Lod on Huuhkajien mukana tavoittelemassa unelmaa MM-kisapaikasta. Suomi kohtaa lauantaina 13. marraskuuta Zenicassa Bosnia-Hertsegovinan ja 16. marraskuuta Helsingin Olympiastadionilla Ranskan.

Päättyy Huuhkajien MM-karsintojen päätös millaisin tunnelmiin tahansa, niin Lodin pitää kääntää hyvin nopeasti katseet seurajoukkueensa suunnalle.

Pudotuspelien avausottelu Portland Timbersia vastaan pelataan jo 22. marraskuuta. Siirtymä toiselle mantereelle ei lepoajan suhteen ole ihanteellinen.

– En kiellä sitä, että muutama ylimääräinen päivä tekisi hyvää. Onhan siinä toki melkein viikko huilia pelien välissä. Pitää vaan tehdä kaikkensa, että palautuu täysin Ranska-pelistä ja on täydessä iskussa, kun pudotuspelit alkavat, vastasi Lod SuomiFutiksen kysymykseen.

Koronatilanne on toki Yhdysvalloissa ollut paha, mutta Lodin mukaan tilanne alkaa rokotteiden myötä normalisoitumaan.

– Ainakin katsomot saavat olla täysiä. Meidän peleissä on ollut nyt hyvin väkeä. Mitä enemmän ihmiset ovat saaneet rokotuksia, niin sitä parempaan suuntaan mennyt.

Nyt Lod keskittyy kuitenkin Bosnia-Hertsegovinan kaatamiseen. Voitto Zenicasta olisi elintärkeä Huuhkajille. Portland Timbersia vastaan Minnesotan Robin Hood pyrkii kohden uusia sankaritekoja matkalla mestaruusunelmaan.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!