”Skandaali” – Dortmund-tähdiltä rajua kritiikkiä tuomarille, sopupelihistoria nostettiin esiin

© Kuva: Getty Images

Bayern München voitti Borussia Dortmundin lauantaina 3-2 Bundesliigan Der Klassikerissa.

Runsastapahtumaisessa pelissä nähtiin muutamakin kiistanalainen tilanne, mutta Dortmundin kannalta niistä kohtalokkain oli Bayernille tuomittu pilkku.

Vierasjoukkue sai videotarkistuksen jälkeen rangaistuspotkun, kun Dortmundin toppari Mats Hummels osui palloon kädellään. Hummels syöksyi puskemaan palloa kahden pelaajan välistä ja osui vahingossa kädellään pelivälineeseen.

Seuranneesta pilkusta Robert Lewandowski tykitti illan toisen osumansa, joka jäi ottelun voittomaaliksi.

Dortmundin kummatkin maalit syöttänyt Jude Bellingham teki pelin jälkeisessä haastattelussa selväksi, että hän ei ollut tyytyväinen erotuomari Felix Zwayerin toimintaan.

– Minusta se ei ollut pilkun paikka. Hän (Hummels) ei edes katso palloon, hän taistelee päästäkseen pallolle, ja sitten se osuu häneen.

– Voitte tarkastella monia muita päätöksiä pelissä. Mitä voi odottaa, kun antaa Saksan suurimman ottelun tuomarille, joka on syyllistynyt sopupeliin?

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Kommentillaan Bellingham viittasi vuoden 2005 sopupeliskandaaliin, jossa Zwayer oli todistajana ja osallisena.

Zwayer ilmoitti kolmen muun tuomarin kanssa epäilyksistään erotuomari Robert Hoyzeria kohtaan Saksan jalkapalloliitolle. Hoyzer sai tutkinnan jälkeen elinikäisen toimitsijakiellon kaikkeen jalkapalloon liittyvään toimintaan sekä 2,5 vuoden vankeusrangaistuksen. Zwayer taas sai kuuden kuukauden toimitsijakiellon, koska hän oli ottanut vastaan 300 euron lahjuksen Hoyzerilta.

Myös Bellinghamin joukkuekaveri, Dortmundin tähtihyökkääjä Erling Håland moitti Zwayerin toimintaa omassa haastattelussaan. Norjalaiskärjen mielestä Dortmundille olisi pitänyt viheltää pilkku, kun Lucas Hernández kaatoi Marco Reusin rangaistusalueella. Kyseistä tilannetta Zwayer ei käynyt tarkastamassa videolta.

– Minusta tämä [ottelu] oli skandaali tuomaritoiminnan osalta.

– Kysyin häneltä (Zwayerilta), miksi hän ei vain mennyt katsomaan sitä [Reusin tilannetta videolta].

– Hän sanoi, että siihen ei ole tarvetta. Kuin ylimielinen… Ei, minun on rauhoituttava hieman nyt. Hän oli ylimielinen, ja muuta en sano.

Ottelun jälkeen Håland myös twiittasi kuvan, jossa kerrottiin Zwayerin toimivan tuomarina Dortmundin ja Bayernin ottelussa. Tekstisaatteeksi hän lisäsi vain alapeukun. Norjalaistähti poisti kuitenkin julkaisunsa nopeasti.

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.