Huippuhyökkääjä pian vapailla markkinoilla – hintalappu oli vielä hiljattain 100 miljoonaa

© Kuva: Getty Images

Italian A-maajoukkueen hyökkääjä Andrea Belottin sopimus Torinon kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen.

Belotti, 27, on edustanut vuodesta 2015 lähtien Torinoa, jonne hän siirtyi Palermosta. Italialaishyökkääjä on jokaisella Torino-kaudellaan vähintään kymmenen sarjamaalia Serie A:ssa.

Todellinen tykkikausi Belottilta nähtiin kaudella 2016-17, jolloin hän teki huimat 26 maalia. Kyseisen kauden jälkeen hän oli kuumaa kamaa siirtomarkkinoilla. Kiinnostusta riitti ympäri Euroopan, mutta siirtoa ei koskaan tapahtunut. Osasyy tähän oli hänen muhkea, peräti 100 miljoonan euron hintalappu, jota kukaan ei ollut valmis maksamaan. Myöskään Belotti itse ei uskonut olevansa tuon summan arvoinen.

Kesällä EM-kultaa Italian maajoukkuepaidassa juhlinut Belotti siirtynee kuitenkin ensi kesänä, jolloin hänestä on näillä näkymin tulossa vapaa agentti. Torino on tarjonnut hänelle jatkosopimusta, mutta Belotti tuskin siihen nimeään rustaa.

– En näe suuria mahdollisuuksia jatkaa hänen sopimustaan, mutta katsotaan, Torinon seurapresidentti Urbano Cairo kertoi tällä viikolla Sky Sportsille.

Koko pelaajauransa kotimaassaan Italiassa viettänyt Belotti on pelannut Serie A:ssa yhteensä 257 ottelua ja tehnyt niissä 100 maalia. Ottajia hänellä varmasti riittää vieläkin, vaikka maaleja on viime aikoina syntynyt aiempaa heikommalla tahdilla.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.