Lehti: Tottenham harkitsee oikeustoimia UEFA:a vastaan – lontoolaisten europelit päättyivät erikoisella tavalla

© Kuva: Getty Images

Tottenham harkitsee oikeustoimia Euroopan jalkapalloliittoa UEFA:a kohtaan, kertoo Daily Mail.

UEFA ilmoitti maanantaina, että Tottenhamin on luovutettava Konferenssiliigan lohkovaiheen viimeinen ottelunsa ranskalaista Rennesiä vastaan, mikä tarkoitti Spursin putoamista tämän kauden europeleistä. Jos ottelu olisi pelattu, Tottenhamilla olisi ollut vielä mahdollisuus nousta lohkokakkoseksi ja päästä siten pudotuspeleihin.

Tottenhamin oli määrä kohdata Rennes toissa viikolla, mutta lontoolaisjoukkueessa puhjenneen koronatartunta-aallon takia ottelu peruttiin. Pelin kohtalo siirtyi UEFA:n kurinpitoelimen päätettäväksi, sillä seurat eivät päässeet sopuun uudesta ajankohdasta.

UEFA:n sääntöjen mukaan ottelu olisi pitänyt pelata tämän vuoden loppuun mennessä. Daily Mailin mukaan Tottenham tarjoutui jopa pelaamaan Rennesiä vastaan tänään, maanantaina, eli alle 24 tuntia sen jälkeen, kun Tottenham kohtasi Liverpoolin sunnuntaina Valioliigassa.

Lisäksi Tottenham pyysi viime viikolla, että sen ja Leicesterin välinen sarjapeli siirrettäisiin, jotta lontoolaisjoukkue voisi pelata sen sijasta ottelunsa Rennesiä vastaan. Valioliiga eväsi Tottenhamin pyynnön, mutta ottelu Leicesteriä vastaan jouduttiin joka tapauksessa perumaan Leicesterin koronatapausten takia.

Tottenham oli myös valmis luopumaan kotiedustaan, eli pelaamaan Rennesiä vastaan Ranskassa, vaikka joukkueet kohtasivat siellä lohkovaiheen aikana jo kerran.

Daily Mailin mukaan Tottenham ei voi, eikä aio tehdä valitusta UEFA:lle Rennesille määrätystä luovutusvoitosta. Tottenham voisi harkita päätöksen riitauttamista urheilun kansainvälisessä välitystuomioistuimessa CAS:ssa, mutta lontoolaisseura ei todennäköisesti päädy siihen.

Tottenhamin mahdolliset oikeustoimet liittyvät muihin asioihin, joita europelien päättymisestä seuraa, kuten taloudelliseen menetyksiin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.