Yhdysvaltojen Major League Soccerissa pelaava Toronto FC julkisti viime viikolla seurahistoriansa suurimman siirron, kun se kertoi, että Italian maajoukkueen ja Napolin tähtilaituri Lorenzo Insigne siirtyy ensi kesänä sen riveihin neljän vuoden sopimuksella, joka sisältää kuuden kuukauden jatko-option.

Napolin kapteenina toimiva Insigne, 30, pelaa Italiassa vielä kauden loppuun ja siirtyy sitten ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille – erittäin rahakkaalla sopimuksella. Athleticin mukaan hän tienaa Torontossa 15 miljoonaa dollaria (noin 13,2 miljoonaa euroa) per kausi sekä kuusi miljoonaa dollaria bonuksina.

Forbesin mukaan Insignelle jää verojen jälkeen käteen kahdeksan miljoonaa dollaria vuodessa, mikä tekee hänestä MLS:n kaikkien aikojen korkeapalkkaisimman pelaajan. MLS julkistaa tämän vuoden viralliset palkkatietonsa syyskuussa.

Insignen ansioluettelosta löytyy muun muassa Euroopan mestaruus viime kesältä ja kaksi Italian cupin voittoa. Hän on pelannut neljänneksi eniten (412) otteluita Napolin seurahistoriassa tehden niissä neljänneksi eniten (114) maaleja. Italian A-maajoukkueessa Insigne on esiintynyt 53 pelissä ja onnistunut maalinteossa kymmenen kertaa.

Toronto FC:n puheenjohtaja Bill Manning vakuutti lehdistön edustajille viime viikonloppuna, että raha ei ollut ainoa asia, joka vaikutti Insignen päätökseen pakata kamansa ja muuttaa Kanadan suurkaupunkiin.

– Haluamme olla mestarijoukkue. Haluamme voittaa CONCACAF:n (Pohjois-Amerikan, Keski-Amerikan ja Karibian alueen jalkapalloliitto) Mestarien liigan ja pelata seurajoukkueiden maailmanmestaruusturnauksessa, kommentoi Manning Toronto Sunin mukaan.

– Lorenzo on pelaaja, joka haluaa vielä pelata erittäin korkealla tasolla, ja kunnianhimomme pohjoisamerikkalaisena seurana vetosi häneen tällä matkalla. Olemme seura, joka suhtautuu jalkapalloon hyvin vakavasti, ja ympäröimme hänet pelaajilla, jotka eivät ainoastaan tee hänestä parempaa, vaan myös auttavat muodostamaan mestariseuran.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Insigne nosti pokaaliin ilmaan Italian kaadettua Englannin viime vuoden EM-finaalissa. Kuva: Getty Images

Toronton viime kausi MLS:ssä oli katastrofimainen. Vuoden 2017 MLS Cupin mestari jäi itäisessä konferenssissa viimeistä edelliseksi ja siten pudotuspelien ulkopuolelle.

– Meistä tuntui, että nyt oli aika tuoda maailmanluokan supertähti tähän seuraan ja tähän liigaan, Manning jatkoi.

– Minun näkemykseni oli, että meidän piti tehdä kaikkemme, kun MM-kisat ovat tulossa Kanadaan (vuonna 2026).

Toronton seurapomo kertoi myös, miten kanadalaisjoukkue päätyi kaikista tähtipelaajista juuri Insigneen. Viime kesän EM-kisojen jälkeen Manning selaili jalkapallon tilastonikkarien suosimaa Transfermarkt-sivustoa, joka sisältää kattavasti tietoa niin pienien kuin suurienkin sarjojen joukkueista ja pelaajista sekä heidän markkina-arvoista ja sopimuksistaan.

– Katsoin Italian maajoukkueesta, keillä kaikilla oli sopimus päättymässä, ja Lorenzo Insigne oli yksi niistä muutamasta, sanoi Manning.

– Kirjoitin ylös pelaajia, jotka olivat mielestäni maailmanluokkaa ja joilla olisi kaupallista arvoa näillä markkinoilla. Sitten esitin MLSE:n (Toronto FC:n emoyhtiö) hallitukselle viisivuotisen vision siitä, mitä meidän on tehtävä, jotta voimme elvyttää seuramme. Lorenzo Insigne oli listan ensimmäinen nimi.

LUE MYÖS: