Hurja suunnitelma: Barcelona sijoittamassa 100 miljoonaa euroa Erling Hålandiin – näin katalonialaisseura aikoo rahoittaa kaupan

© Kuva: Getty Images

Norjalainen supertähti Erling Håland on otsikoissa päivittäin. Dortmundin kärkipelaajan sopimuksessa astuu kesällä voimaan ulosostopykälä.

Håland on yhdistetty jossain vaiheessa lähes jokaiseen Euroopan suurseuraan. Vahvimpina ehdokkaina jo pidemmän aikaa ovat olleet Real Madrid ja Manchester City.

Myös PSG, Manchester United, Bayern München, Juventus ja Barcelona ovat olleet keskustelussa mukana.

Norjalaisen kaltaiset pelaajat ovat sellaisia, jotka käynnistävät yleensä siirtomarkkinoiden domino-efektin. Ensi kesänä tällaisia avainsiirtoja on mahdollisesti myös PSG:n Kylian Mbappé.

Niin Hålandin kuin varsinkin Mbappén kohdalle myös jatkosopimukset nykyisten seurojen kanssa ovat edelleen mahdollisia. Norjalainen on kuitenkin toistuvasti vihjaillut halustaan pelata Espanjassa. Myös Mbappé on yhdistetty juuri Real Madridiin.

Hålandin ei uskota haluavan samaan joukkueeseen ranskalaishyökkääjän kanssa. Siksi spekulaatioihin on nostettu useampaan otteeseen myös Barcelona.

Talousongelmien kanssa painiva katalonialaisjätti on näytellyt tässä saagassa silti varsin selvää sivuosaa. Blaugranan ei uskota kykenevän taistelemaan rahallisesti norjalaistähden tasoisesta pelaajasta vielä tulevana kesänä.

GOAL:n saamien tietojen mukaan tilanne saattaa silti olla tyystin toinen. Lähteen mukaan Barcelona suunnittelee peräti 100 miljoonan euron pottia Hålandin hankkimiseksi.

Rahoitukseen hankittaisiin varat myymällä 49 prosenttia Barça Studios:sta. Kaavailtu kauppahinta olisi juuri edellä mainittu 100 miljoonaa euroa.

Barca studios on seuran mediatuotannon yksikkö. Sen tiloissa kuvataan ja toteutetaan Barça TV:tä. Edellinen puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu perusti yksikön vuonna 2019.

Manchester City on hankkimassa Julián Álvarezin. Juventus on saamassa Dušan Vlahovićin riveihinsä. Robert Lewandowski jatkanee hyvin todennäköisesti uraansa edelleen Bayern Münchenin ykköstykkinä ja Kylian Mbappé siirtynee Real Madridiin ellei tämä jää Pariisiin.

Barcelonan seurapomolla Joan Laportalla on tunnetusti erinomaiset välit Hålandin kiistellyn agentin Mino Raiolan kanssa.

Olisiko lopulta kuitenkin niin, että Barcelona onkin kohoamassa todennäköisimmäksi kohteeksi norjalaistähdelle?

Pariisin UCL-finaalissa mahtivalueta! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️