AC Milan voitti torstain Serie A -kierroksella kotonaan AS Roman lukemin 3-1. Vieraiden valmentajalle José Mourinholle paluu Milanoon oli tunteikas.

Entinen Inter-luotsi sai Nerazzurrin kannattajilta muistoplagaatin kamppailun alla. Mourinho valmensi Interiä kahden vuoden ajan. Tuona aikana seuran palkintokaappiin kertyi peräti viisi pokaalia.

Torstaina Mourinho joutui myös puuttumaan oman joukkueensa kannattajien huuteluihin. AC Milanin tähtipelaaja Zlatan Ibrahimovic joutui rasististen solvausten kohteeksi. Portugalilaisluotsi hiljensi roomalaiskannattajien mölinän.

Mourinho paljasti kamppailun jälkeen jotain todella yllättävää lähimenneisyydestä. AC Milan yritti saada hänet valmentajakseen.

– Minulle tarjottiin työpaikkaa kolme vuotta sitten. Harkitsin sitä noin kolme päivää, mutta olen onnellinen tekemästäni päätöksestä, Mourinho kertoi lehdistötilaisuudessa.

– Olen ammattilainen, mutta mielestäni tunteilla on myös merkitystä. Olen intohimoinen nyt Roomaa kohtaan ja annan kaikkeni tälle seuralle.

Mourinho sai AC Milanin kannattajilta valtavat buuaukset ja vihellykset torstain ottelussa.

– Tämän päivän tapahtumien jälkeen olen entistä onnellisempi tekemästäni päätöksestä.

AS Roma on sarjassa seitsemäntenä eli juuri eurosijojen ulkopuolella. AC Milan on toisena. Serie A:n kärjessä on on Mourinhon ex-seura Inter.

Lähde: Football Italia