Serie A:ssa nähtiin epäilemättä yksi kauden otteluista, kun AS Roma ja Juventus ottivat mittaa toisistaan. Pelistä ei totisesti draamaa puuttunut. Pisteet matkasivat lopulta Torinoon, kun Juventus nousi seitsemän minuutin tehotuokionsa ansiosta 1-3-tappioasemasta 4-3-voittoon (lue lisää täältä).

AS Roman valmentaja José Mourinholle tappio oli erittäin harvainaislaatuinen. ”Special One” on valmentanut ammattilaiskentillä kaikkiaan 1 024 ottelussa, ja eilinen oli vasta toinen kerta, kun hänen joukkueensa hävisi pelin johdettuaan sitä kahdella maalilla. Samalla se oli myös vasta toinen peli, kun Mourinhon valmentama joukkue päästi vähintään neljä maalia kotikentällään, kaikkiaan 502 kotipelissä Mourinhon 21-vuotisen uran aikana.

Kummassakin tapauksessa ensimmäinen ottelu oli 24.1.2015 pelattu FA Cupin ottelu Chelsea-Bradford. Mourinhon valmentama Chelsea johti peliä tuolloin 41 peliminuutin jälkeen 2-0, mutta hävisi lopulta numeroin 2-4.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Tras 1.024 partidos oficiales como entrenador profesional, Mourinho ha perdido un encuentro en el que llegó a tener 2 goles de ventaja por SEGUNDA VEZ:

▪️ 24.01.2015: Chelsea 2-4 Bradford City (ganaba 2-0 en el min.41)
▪️ 09.01.2022: Roma 3-4 Juve (ganaba 3-1 en el min.70)

Mourinho oli pelin jälkeen varsin raivostunut tuloksesta ja sysäsi tappion pelaajien henkisen kantin piikkiin.

– Hallitsimme peliä täysin 70 minuutin ajan, Mourinho aloitti DAZN:lle antamissaan kommenteissa.

– Joukkue pelasi erittäin hyvin ja tuli otteluun vahvana. Halusimme prässätä korkealta, hallita tempoa ja tehdä aloitteet. Peli oli todella hyvää 70 minuutin ajan, ja sitten tapahtui psykologinen romahdus.

Mourinho ei ole ennenkään täysin systemaattisesti välttänyt pelaajiensa sysäämistä ”bussin alle”. Ryöpytys kohdistui nyt pitkälti koko joukkueeseen, mutta erityishuomiota sai Felix Afena-Gyanin 71. minuutilla korvannut Eldor Shomurodov.

– 3-2-maali tappoi meidät. Felix pelasi poikkeuksellisen hyvän ottelun, jonka päätteeksi hän teki hyvän spurtin (Juan) Cuadradoa vastaan. Vaihdoin hänet pois, ja hänet korvannut pelaaja teki kaiken väärin.

– Kun annoimme Juventuksen tehdä 3-2-kavennusmaalin, pelko astui esiin. Se oli psykologinen kompleksi. Ei 3-2-maali ollut minulle ongelma, mutta se oli ongelma heille. Joukkueelleni.

– Loppujen lopuksi sitä nousee jaloilleen ja löytää luonteensa, kun on p*ska. Tässä pukukopissa on kuitenkin ihmisiä, jotka ovat vähän liian mukavia ja vähän liian heikkoja. Sanoin jo pelaajilleni, että jos peli olisi päättynyt 70. minuutilla, tämä olisi ollut loistava esitys. Valitettavasti peli ei päättynyt silloin, Mourinho jyrisi.

”Omaa löytöään”, 18-vuotiasta ghanalaishyökkääjää Afena-Gyania Mourinho kehui, joskin kuntopohjassa on vielä kohennettavaa.

– Hän pelasi vielä muutama kuukausi sitten Primaveraa (Italian akatemiasarjaa). Hän on nöyrä poika, joka haluaa oppia. Taktisessa mielessä hän tarvitsee yksinkertaisia asioita sitä varten.

– Felix teki, mitä hänen pitikin. Hän aiheutti ongelmia Cuadradolle ja teki hyvää työtä puolustussuuntaan. Valitettavasti hänellä ei ole tarpeeksi bensaa 90 minuuttia varten. Kun hän tuli pois, teimme yksinkertaisia virheitä.

Mourinho puhui avoimesti kohtaamistaan haasteista Romassa ja kertoi, että eilen heti lainapestinsä varmistumisen jälkeen avaukseen nousseen ja täydet 90 minuuttia pelanneen Ainsley Maitland-Nilesin lisäksi lisääkin vahvistuksia on tulossa.

– En ole ikinä ajatellut, että luonteeni yksin riittäisi. Luulin kaiken olevan silti vähän helpompaa. Joiltain pelaajiltani puuttuu liian usein luonnetta ja kykyä hallita tunteitaan pelissä, Mourinho jatkoi.

[readmore from=Mourinho-Jose]

– Haluan tehdä täällä töitä joka päivä näiden kolmen vuoden ajan, en päivääkään vähempää. Tarvitsen seuralta apua, joka vastaa potentiaaliamme. Nyt hankimme kaksi pelaajaa lainalle auttamaan joukkuetta. Yksi oli Maitland-Niles ja toinen on kai ensi viikolla (toim. huom. haastattelu annettu sunnuntaina) saapuva keskikenttäpelaaja. Hän on fyysisempi pelaaja, jolla on enemmän luonnetta ja joka kykenee kantamaan vastuuta.

– Sijoista 6-7 pelaaminen on liian helppoa joillekin. Meidän täytyy päästä siitä ajattelutavasta eroon. Sanoin pojille Milan-pelin jälkeen, että heidän täytyy lähestyä minua, eikä minun heidän psykologista profiiliaan. En halua sitä.

Lähde: Football-Italia