HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti twiittasi tiistaina erittäin ikävän uutisen. HJK:ssa kaudella 2014 pelannut Oussou Konan on kuollut.

Konan kuoli 32 vuoden ikäisenä kotikaupungissaan Yopougonissa, Norsunluurannikossa. Aluksi Konankin kerrottiin kuolleen sairauteen, mutta sitten selvisi, että hänen omaa serkkuaan epäillään murhasta. Serkun epäillään laittaneen Konanin viinilasiin myrkkyä.

Konanin kuolemasta kertoi ensimmäisenä norsunluurannikkolaislehti Super Sport. Kuolinsyystä kertoi lisää Football-tribe-sivusto. Konan pelasi viime vuonna Vietnamin pääsarjaa Duoc Nam Ha Nam Dinhin joukkueessa, ennen kuin siirtyi syyskaudeksi Saudi-Arabian toiselle sarjatasolle Al-Bukiryahin joukkueeseen.

– Entinen Nam Dinhin hyökkääjä Oussou Konan murhattiin kotikaupungissaan Norsunluurannikossa 3. tammikuuta, kahdelta iltapäivällä Vietnamin aikaa, hänen oman serkkunsa toimesta, Konanin agentti Nguyen Minh Chau kommentoi vietnamilaiselle medialle.

– Saudi-Arabian toisen sarjatason ensipuoliskon päätyttyä Konan päätti palata kotikaupunkiinsa juhlimaan uutta vuotta sukunsa kanssa, kun katastrofi kohtasi häntä. Hyvästit erittäin lahjakkaalle hyökkääjälle, jonka kanssa minulla oli tilaisuus tehdä töitä.

Oletetun murhan motiiveista ei ole esitetty arveluja.

Konanin suunnitelmissa oli palata vielä takaisin Vietnamiin sen jälkeen kun kausi 2021 keskeytettiin koronapandemian vuoksi. Nuo suunnitelmat eivät kuitenkaan toteutuneet.

Konan pelasi HJK:ssa yhteensä 20 ottelua ja teki peleissä seitsemän maalia. Veikkausliigan saldot olivat 17 ottelua ja neljä maalia.

Aki Riihilahti

@akiriihilahti
Terrible news. RIP Oussou Konan 🙏