Pallo&Pullo: ”Jos nyt olisi kaksi kahvilaa” – Huippukauden pelannut Huuhkajat-vahti raotti tulevaa siirtoaan ja kertoi erikoisen lempinimensä taustat

© Kuva: Juha Tamminen

Carljohan Eriksson on kuuma nimi siirtomarkkinoilla. Loistavan kauden ruotsalaisen Mjällbyn riveissä pelannut Huuhkajien kolmosvahti on hakemassa uutta haastetta uralleen.

Eriksson vieraili Pallo&Pullo-podcastissa joulun alla ja kertoi tulevaisuuden suunnitelmistaan. Seurasiirto varmistui, kun Mjällby lipsautti tiedotteessaan hieman liikaakiin tietoa suomalaisvahdin tilanteesta (lue lisää).

Määränpää on vielä auki, mutta ottajia luulisi viime Allsvesnkan-kauden perustella olevan. Eriksson valittiin Allsvenskanin parhaaksi maalivahdiksi.

– Nyt kun olen asunut kolme vuotta Sölvesbogissa, jossa on se 9000 asukasta, niin ei välttämättä sellainen pikkukylämeininki houkuttele super paljon.

– Jos lähdetään siitä, että olisi kaksi kahvilaa, joissa käydä, Eriksson avaa humoristisesti mahdollista seuraavaa osoitettaan.

Erikssonin, 26, sopimus Mjällbyn kanssa päättyi viime kauteen, joten hän voi vaihtaa seuraa vapaana agenttina. Unelmissa on sumujen saaret, mutta Eriksson tiedostaa realiteetit.

– Totta kai skidinä oli isoja unelmia ja tavoitteita, ja on toki vieläkin. Valioliiga on aina ollut iso unelma. Valioliiga ja chämppäri (Mestarien liiga) nousevat varmaan aika monella minun ikäiselläni esiin, kun puhutaan seuroista ja kilpailuista.

– Tietenkin se on unelma, mutta tiedostan myös, ettei se ole tässä vaiheessa realistinen, etenkin brexitin jälkeen. Mutta kaikki stepit, jotka voisivat auttaa sen unelman toteutumiseen, ovat todella tervetulleita, Eriksson kertoo.

Erikssonia on kutsuttu useasti lempinimellä Saku. Lempinimi on hyvin erikoinen, koska se ei suoranaisesti tule hänen nimestään millään tavalla.

– Minulla ei ole mitään faktapohjaista tarinaa tälle. Se on pieni mysteeri itsellenikin, Eriksson aloittaa.

– Se on ihan skidinä tullut jo. Ruotsinkielisten keskuudessa olin Carljohan tai siitä väännettiin erilaisia lempinimiä. Muistan, että ensimmäinen jengi, missä minua kutsuttiin Sakuksi, oli Helsingin Red Wings -lätkäjengi. Sieltä se on jotenkin muodostunut. Se ei mitenkään liittynyt pelitaitoihini, että olisin perinyt erään numero 11:n pelitaidot. Mutta sama pelinumero oli selässä, Eriksson avaa viitaten Saku Koivuun.

LUE MYÖS:


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.