Kerroimme viime viikonloppuna, että Bayer Leverkusen oli sopinut maaliahneen iranilaishyökkääjän Sardar Azmounin siirrosta seuraan. 27-vuotiaan Azmounin oli alun perin määrä siirtyä Werkselfiin tulevana kesänä, kun sopimus Pietarin Zenitin kanssa päättyy. Nyt molemmat seurat ovat kuitenkin kertoneet, että siirto toteutuukin heti. Näin Zenit saa Azmounista edes jonkinlaisen siirtokorvauksen.

Zenitin kerrotaan toivoneen Azmounista 10 miljoonan euron korvausta. Summa kuitenkin jäi Bildin tietojen mukaan noin puoleen tuosta. Zenit on jo paikannut iranilaisen lähdön värvättyään Internacional Porto Alegresta 20-vuotiaan Yuri Alberton.

Azmoun liittyy Leverkusenin vahvuuteen vasta ensi viikon loppupuolella, sillä tällä hetkellä hän on vielä Iranin A-maajoukkueen mukana. Iran varmisti torstaina ensimmäisenä Aasian maana karsintojen kautta paikkansa ensi marraskuussa käynnistyvissä MM-kilpailuissa.

Leverkusenin hyökkäyksessä on kevätkauden aikana jopa hieman ylitarjontaa, sillä siirtohuhuissa ollut Lucas Alario jää vielä loppukauden ajaksi joukkueeseen. 29-vuotiaan argentiinalaisen sopimus ulottuu kesään 2024, mutta hän voi jättää kesällä seuran, jos jokin toinen seura lunastaa hänen sopimuksessaan olevan kahdeksan miljoonan euron ulosostoklausuulin. Hertha Berlinin ja Eintracht Frankfurtin huhuttiin olleen halukkaita lainaamaan Alarion kevätkauden ajaksi.

[readmore from=Bayer-Leverkusen]

Leverkuseniin oli huhuttu tässä siirtoikkunassa myös Tottenhamin keskikenttäpelaaja Tanguy Ndombeléa ja PSG:n lupaavaa Dina Ebimbeä. Kumpikaan huhu ei tiettävästi kuitenkaan tammikuussa toteudu.

Azmounin siirto Leverkuseniin voi oletettavasti vaikuttaa myös Huuhkajien Joel Pohjanpalon tilanteeseen. Pohjanpalo pelaa tämän kauden lainalla turkkilaisessa Caykur Rizesporissa, mutta hänen sopimuksensa Leverkusenin kanssa ulottuu myös ensi kaudelle. Leverkusenin kapteeni on suomalaismaalivahti Lukas Hradecky.

FC Zenit in English✨

@fczenit_en
Sardar Azmoun leaves Zenit.

The Iranian forward will join @bayer04_en this transfer window. Everyone at the club wishes to thank Sardar for his incredible contribution and the success he helped bring to Zenit in his time here.

en.fc-zenit.ru/news/2022-01-3…