Uskomaton Kylian Mbappé rikkoi 23-vuotiaana 200 maalin rajapyykin, PSG:n kärkipaikkakin lähestyy: ”Tiedän, ettei Ibrahimovic ole kaukana”

© Kuva: Getty Images

Ranskalaishyökkääjä Kylian Mbappé täytti joulun alla 23 vuotta. Tulevaksi Ballon d’Or-voittajaksi povattu Mbappé on siis vasta nuori mies. Sitäkin uskomattomampaa onkin, että Mbappé ylsi maanantaina ammattilaisurallaan jo 200 tehdyn maalin rajapyykille.

Mbappé viimeisteli hattutempun, kun PSG kukisti Ranskan Cupin ottelussa neljännen sarjatason Vannesin maalein 4-0 ja eteni cupissa 16 parhaan joukkoon. Ottelun maalikooste löytyy tämän jutun lopusta. Etenkin Mbappén toinen maali oli todella komea, tulinen ylänurkkalaukaus.

Kaikkiaan Mbappé on tehnyt 201 maalia ammattilaisurallaan, eli rajapyykki jäi saman tien jo taakse. Maaleista 24 on syntynyt Ranskan A-maajoukkueessa, 27 AS Monacossa ja 150 nykyisessä seurassa Paris Saint-Germainissa.

Mbappé on myös jo selvällä erolla PSG:n seurahistorian kolmanneksi paras maalintekijä, eikä kakkospaikkakaan ole kaukana. Zlatan Ibrahimovicilla maaleja on 156 ja PSG:n kaikkien aikojen maalipyssyllä Edinson Cavanilla 200. Listan nelonen on 109 maalia tehnyt Pauleta. Neymarilla maaleja on 90.

– On kunnia (tehdä 150 maalia PSG:lle). Niin monen maalin tekeminen näin isossa seurassa on aina mukavaa, Mbappé sanoi pelin jälkeen PSG:n kotisivuilla julkaistussa haastattelussa.

– Meitä 150 maaliin yltäneitä on vain kolme, ja lähestyn muita koko ajan enemmän. Minulla on onnea, että saan pelata kahden mahtavan pelaajan rinnalla. Tiedän, ettei Ibrahimovic ole enää kaukana, mutta tärkeintä oli, että pääsimme cupissa jatkoon.

Coupe de Francen neljännesvälierissä on mukana myös kaksi suomalaispelaajan edustamaa seuraa, Jere Urosen Brest ja Naatan Skytän Toulouse. 32 joukkueen kierroksen viimeinen ottelu pelataan tiistaina, kun pääsarjan Lille ja Lens ottavat mittaa toisistaan. Kaikkiaan 16 parhaan joukossa on 10 Ligue 1 -seuraa. Ligue 2:sta cupissa jatkaa neljä seuraa ja neljänneltä sarjatasolta Bergerac ja Versailles.

Neljännesvälierien otteluparit arvotaan tiistai-iltana yhdeksältä Suomen aikaa, ennen Lens-Lille -ottelun alkua.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.