Viime kaudella vasta sijalle 12 yltäneeseen BK Häckeniin kohdistuu ensi kaudella Allsvenskanissa kasvavia odotuksia. Sunnuntaina göteborgilaisseura antoi odotuksille vastinetta, kun se takoi Ruotsin Cupin ottelussa taululle hurjat 13-0-murskalukemat.

Viime kaudella Ruotsin Cupin finaaliin yltänyt ja kolme vuotta sitten cupin voittanut Häcken läksytti kotijoukkue Ytterhogdals IK:ta todella tylysti. Toki joukkueiden välillä on kolmen sarjaportaan ero, sillä Ytterhogdals pelaa Ruotsin neljännellä sarjatasolla.

Siitä huolimatta voitto jää historiaan ”ainakin Häckenin modernin historian suurinumeroisimpana voittona” – seuran Twitter-tilin mukaan. Ottelu oli molemmille Ruotsin Cupin lohkovaiheen ensimmäinen peli.

Mukana maalikarkeloissa oli myös Huuhkajistakin tuttu Jasse Tuominen, jonka käsialaa oli 87. minuutilla syntynyt Häckenin 12:s maali. Tuominen oli vaihdettu kentälle vain hetkeä aiemmin. Maaliahnein häckeniläinen oli Gustav Berggren, joka teki hattutempun.

Ytterhogdalsin riveissä suomalaisväriä nähtiinkin paljon, sillä sillä on peräti viisi suomalaispelaajaa, joista kaksi pelasi viime kaudella Suomen Ykköstä ja yksi Kakkosta: maalivahti Jonne Uronen MP:ssä, Jimi Kovalainen Gnistanissa ja Niila Forsell MiPK:ssa. Masee Karimi ja Santeri Surkka pelasivat puolestaan ennen Ruotsiin siirtymistään Valkeakosken Hakan junioreissa. Kovalainen, Forsell, Uronen ja Surkka pelasivat ottelussa täydet minuutit, ja Karimi ensimmäisen tunnin.

BK Häcken

@bkhackenofcl

Jesper Bernspång

@jbernspang
Är det klubbens största vinst någonsin?
Åtminstone i modern tid!

BK Häcken

@bkhackenofcl
BK Häcken vinner med 13-0 och får en flygande start på cupspelet! #bkhäcken