Naisten A-maajoukkueen päävalmentaja Anna Signeul on nimennyt Suomen joukkueen Ranskassa 16.-22. helmikuuta pelattavaan neljän maan huippukovaan harjoitusturnaukseen. Helmarit kohtaa turnauksessa maailman kärkimaihin lukeutuvat Ranskan, Hollannin ja Brasilian.

Iloinen uutinen kannattajille on, että Yle näyttää kaikki Suomen ottelut turnauksesta suorina lähetyksinä. Pelit pelataan Le Havressa ja Caenissa.

Helmarien joukkue on tälläkin kertaa varsin yllätyksetön, sillä Anna Signeul luottaa yleensä erittäin vakavasti tuttuun pelaajistoon. Joukkueeseen nimettiin nyt 22 pelaajaa, mutta ryhmää täydennetään vielä lähipäivien aikana.

Yksi uusi pelaaja, jota ryhmään saattoi kenties odottaa, oli 21-vuotias maalivahtilupaus Katriina Talaslahti, jota ei kuitenkaan joukkueeseen nimetty. Talaslahti on pelannut ranskalaisen Fleury 91:n maalilla tällä kaudella yhdeksän Ranskan pääsarjaottelua sekä yhden cupin pelin. Näistä Talaslahti on pitänyt nollan viidessä pelissä, ja päästänyt yhteensä vain yhdeksän maalia. Hän pelaa kiistatta läpimurtokauttaan, vaikka onkin istunut pari viime peliä taas vaihtopenkillä.

Talaslahti sai ensimmäisen A-maajoukkuekutsunsa viime kesäkuun harjoituspeleihin, muttei vielä tuolloin päässyt pelaamaan, joten debyytti Helmareissa on vielä tekemättä. Fleury on Ranskan kovatasoisessa liigassa tällä hetkellä neljäntenä ja matkalla seurahistoriansa ylivoimaisesti parhaampaan sarjasijoitukseen. Ranskan liiga on UEFA:n naisten seurajoukkuerankingia mittarina käytttäen Euroopan paras naisten jalkapallosarja.

Vaikka Talaslahti ei mukana olekaan, valittiin ryhmään toinen läpimurtoa tekevä nuori maalivahti Milla-Maj Majasaari, 22. Majasaari ei myöskään ole vielä A-maajoukkueessa debytoinut, vaikka onkin leiriryhmässä ollut mukana. Hän oli viime kauden jälkeen ehdolla Damallsvenskanin parhaaksi maalivahdiksi.

Helmarien ykkösvahti on joukkueen kapteeni, Tottenhamia edustava Tinja-Riikka Korpela. Kolmikon täydentää 37-vuotias Paula Myllyoja, joka pelaa Espanjan toisella sarjatasolla Espanyolissa.

Alla olevan twiitin alapuolelta löytyvät vielä Helmarien otteluohjelma Ranskan turnauksessa sekä valittu joukkue listamuotoisena.

16.2. klo 22.10 Ranska-Suomi, Stade Océane, Le Havre
19.2. klo 19.00 Suomi-Hollanti, Stade Océane, Le Havre
22.2. klo 19.30 Brasilia-Suomi, Stade Michel d’Ornano, Caen

Helmarit Tournoi de Franceen:

Milla-Maj Majasaari, AIK
Tinja-Riikka Korpela, Tottenham Hotspur FC
Paula Myllyoja, RCD Espanyol
Elli Pikkujämsä, KIF Örebro
Tuija Hyyrynen, Juventus FC
Anna Westerlund, Åland United
Natalia Kuikka, Portland Thorns
Emma Koivisto, Brighton and Hove Albion
Anna Auvinen, UC Sampdoria
Eva Nyström, Hammarby IF
Nora Heroum, SS Lazio
Eveliina Summanen, Tottenham Hotspur FC
Ria Öling, FC Rosengård
Adelina Engman, Hammarby IF
Olga Ahtinen, Linköpings FC
Emmi Alanen, Kristianstads DFF
Iina Salmi, Valencia CF
Juliette Kemppi, IFK Kalmar
Linda Sällström, Vittsjö GIK
Sanni Franssi, Real Sociedad
Jutta Rantala, Vittsjö GIK
Jenny Danielsson, AIK