Juventus-vahdin kanta Venäjä-otteluun jyrkempi kuin Robert Lewandowskin: ”Kyse on valinnasta”

© Kuva: Getty Images

Puola ilmoitti lauantaina, että se ei tule pelaamaan maaliskuun lopulle suunniteltua MM-karsintaottelua Venäjää vastaan, maan hyökättyä Ukrainaan. Hyökkääjä Robert Lewandowski ilmaisi nopeasti selkeän tukensa päätökselle.

Toinen puolalainen suurseurajpelaaja, Juventuksen maalivahti Wojciech Szczesny otti tilanteeseen kantaa Instagram-tilillään. Hänelle tilanne on henkilökohtainen.

– Vaimoni on syntynyt Ukrainassa, ja poikamme suonissa virtaa ukrainalainen veri. Osa perheestämme on edelleen Ukrainassa, ja monet minulle työskentelevät ovat ukrainalaisia. Nähdessäni kärsimyksen heidän kasvoillaan, ja heidän pelkonsa maansa puolesta, saa minut ymmärtämään etten voi vai teeskennellä ettei mitään olisi tapahtunut, maalivahti kirjoittaa.

Siinä missä Lewandowski huomautti, etteivät venäläiset jalkapalloilijat ole vastuussa tilanteesta, Szczesny ottaa hieman toisenlaisen kannan.

– Oman maansa edustaminen on jalkapalloilijan uralla suurin kunnia, mutta kyse on valinnasta. Kieltäydyn pelaamasta sellaisia pelaajia vastaan, jotka edustavat Venäjän arvoja ja periaatteita! Kieltäydyn seisomasta kentällä maani väreissä, kuuntelemassa Venäjän kansallislaulua! Kieltäydyn ottamasta osaa urheilutapahtumaan, joka legitimoi Venäjän hallituksen toimet.

– Tiedän, että minun panokseni voi olla vain symbolinen, mutta kehtoan FIFAa ja UEFAa toimimaan niin, että Venäjä joutuu vastuuseen toiminnastaan, urastaan yli 10 vuotta Arsenalissa viettänyt 31-vuotias lisää.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.