Ruotsikin kieltäytyy pelaamasta Venäjää vastaan – vaatii painokkaasti FIFA:lta toimia

© Kuva: Getty Images

Ruotsin jalkapalloliitto on seurannut puolalaisten kollegoidensa päätöstä ja ilmoittanut, ettei se suostu pelaamaan maaliskuisissa MM-jatkokarsinnoissa Venäjää vastaan. Päätös pitää riippumatta siitä, missä ottelu olisikaan määrä pelata. Venäjän olisi tarkoitus pelata MM-jatkokarsinnoissa ensin Puolaa vastaan, ja ottelun voittaessaan finaalissa MM-kisapaikasta ottelun Ruotsi-Tshekki -voittajaa vastaan.

Ruotsin jalkapalloliitto vaatii samaan aikaan FIFA:a perumaan Venäjän osallistumisen kyseisiin maaliskuun maaotteluihin.

– Laiton ja täysin oikeudeton Ukrainan miehitys tekee täysin mahdottomaksi kaikenlaisen jalkapalloilullisen kanssakäymisen Venäjän kanssa. Siksi vaadimme FIFA:a perumaan kaikki ne maaliskuun playoff-ottelut, joihin Venäjä osallistuisi. Joka tapauksessa riippumatta FIFA:n tekemisistä me emme tule pelaamaan Venäjää vastaan maaliskuussa, Ruotsin jalkapalloliitto SvFF:n puheenjohtaja Karl-Erik Nilsson sanoi.

– Meidän on vaikea uskoa, ettei FIFA noudattaisi vaatimustamme. Venäjä ei voi olla mukana niin kauan kuin tämä hulluus jatkuu.

– Moraalisen puolen lisäksi – jossa siinäkin on jo enemmän kuin tarpeeksi syytä – voidaan kysyä sitäkin, miten ottelut, joihin Venäjä osallistuu, voitaisiin järjestää tässä tilanteessa turvallisesti, vaikka ne pelattaisiinkin puolueettomalla kentällä.

Myös Ruotsin urheiluministeri Anders Ygeman otti aiemmin kantaa Venäjän vastaisiin pakotteisiin.

– Niin kauan kuin Venäjän aggressio jatkuu, haluan EU:n päättävän, ettemme osallistu mihinkään venäläisiin tapahtumiin ja suljemme venäläiset ammattilaiset ulos muissa maissa järjestettävistä tapahtumista, Ygeman vaati.

Jo torstaina Puola, Ruotsi ja Tshekki julkaisivat yhteisen tiedotteen, jonka mukaan ne kieltäytyivät pelaamasta MM-karsintoja Venäjän maaperällä. Nyt maista kaksi on kieltäytynyt pelaamasta Venäjää vastaan ylipäätään. Tshekki ei vastaavaa päätöstä ole vielä ilmoittanut.