Maanantai-iltana Euroopan suurimpien jalkapallomaiden osalta sulkeutunut talven siirtoikkuna toi viime metreillä varsin mielenkiintoisen suomalaispelaajan siirron. 19-vuotias Adam Marhiev siirtyy lainasopimuksella Italian Serie B:ssä pelaavan SPAL:n riveihin. Siirrosta kertoi Twitterissä Marhievin seura Spartaks Jurmala.

Transfermarktin mukaan Marhievin lainapesti ulottuu kesään 2022. Siinä on kuitenkin myös osto-optio. Marhiev on listattu Transfermarktissa SPAL:n akatemiajoukkue Primaveran pelaajaksi, mutta hän kärkkynee tilaisuutta peliaikaan Serie B:ssä jo kevään aikana. SPAL on 20 joukkueen Serie B:ssä sijalla 15.

Vuosi 2021 oli Marhieville todellinen läpimurtokausi. Vaikka hän pelasi Spartaksissa ensimmäistä kauttaan, hän kantoi välillä joukkueessa myös kapteenin nauhaa. Lisäksi Marhiev valittiin kauden päätteeksi myös joukkueen parhaaksi keskikenttäpelaajaksi.

Alkukauden aikana Marhiev sai runsaasti peliminuutteja avauskokoonpanossa, mutta syksyllä väliin jäivät sekä sarjapelit että Pikkuhuuhkajien EM-karsintaottelut selkävamman vuoksi. Hän ehti pelata kuitenkin 19 peliä Virsligassa ja tehdä peleissä yhden maalin. Marhievin sopimus Spartaksin kanssa ulottuu vuoteen 2024.

SuomiFutis haastatteli Adam Marhievia viime syyskuussa. Haastattelun voi lukea täältä.

FK Spartaks Jūrmala

@fkspartaks
Spartaks is proud to announce the transfer on loan with buying option of our captain Adam Markhiyev 🇫🇮 🇷🇺 to Italian serie-B club @spalferrara 🇮🇹. Adam, 2002, had a strong impact on our team last season and we wish him the best of luck 🤞🏼

#fkspartaks | #transfernews