Manchester Unitedissa pitkän ja upean uran pelaajana tehnyt hyökkääjä Wayne Rooney vieraili BBC:n haastattelussa ennen kuin hänestä kertova dokumentti julkaistaan. Rooney kertoi hetkestä, kun Manchester United oli ajautumassa väärille urille.

Man Unitedin legendaarinen manageri Sir Alex Ferguson jätti pestinsä kauden 2012-13 päätteeksi. Fergusonin jälkeen United on ajelehtinut vailla suuntaa. Wayne Rooney pelasi Unitedin paidassa aina vuoteen 2017 saakka.

Ensimmäiset merkit alamäen alkamisesta oli mahdollisesti nähtävillä jo vuonna 2009, kun United oli juuri myynyt Carlos Tévezin sekä Cristiano Ronaldon. Rooney teki harkitsemattoman tempun vuonna 2010, kun hän halusi tietää, mihin seura oli menossa. Rooney käveli kylmiltään Fergusonin toimistoon.

– Myimme Tévezin, sitten Ronaldon. Olin ainoana ison profiilin pelaajana jäljellä. Kävelin Fergusonin toimistoon ja sanoin ”mikä tämä suunnitelma on?” Hän vastasi tylysti ”ulos toimistostani”, Rooney kertoi.

Pelikaverit Gary Neville ja Rio Ferdinand kyseenalaistivat Rooneyn toimintatavan. Rooney pitää kuitenkin yhä aiheellisena sitä, että hän käveli Fergusonin puheille. Rooney uskoo, että Ferguson näki tulevan ja halusi pois uppoavasta laivasta, vaikka mestaruuksia tulikin vielä Ronaldon myymisen jälkeenkin.

– Jos katsoo viisi vuotta eteenpäin siitä kohtaamisesta (kun Rooney käveli Fergusonin toimistoon), Alex Ferguson tiesi, mihin seura oli menossa. Hän yritti päästä pois mahdollisimman nopeasti ja he kasaavat yhä tänä päivänä palasia kokoon, Rooney sanoi.

Man United voitti Rooneyn ja Fergusonin johdolla viimeisen Valioliigan mestaruutensa kaudella 2012-13.