Cristiano Ronaldo ja Leo Messi ottivat uuden haasteen vastaan viime kesänä.

Messi siirtyi elokuun alussa vapaana agenttina PSG:hen, kun hän ei voinut tehdä uutta sopimusta talousvaikeuksien kanssa kamppailevan Barcelonan kanssa. Muutamaa viikkoa myöhemmin Ronaldo siirtyi Juventuksesta Manchester Unitediin.

Kumpikaan ei pelaa järin hyvää kautta. Ronaldo on Manchester Unitedin paras maalintekijä ja on Valioliigan maalipörssissä kolmantena 12 maalillaan. Silti Ronaldo on saanut valtavasti kritiikkiä peliesityksistään.

Messin kausi Pariisissa on mennyt pahemmin penkin alle. Messi johtaa Ligue 1:n syöttöpörssiä, mutta on tehnyt sarjassa vaivaiset kaksi maalia.

Kummankin matka Mestarien liigassa päättyi neljännesvälieriin. Messi putosi Real Madridille ja Ronaldo Atléticolle.

Entinen huippuhyökkääjä Nicolas Anelka laukoi suorat sanat kaksikosta RMC:n haastattelussa.

– Heidän uransa ovat jo päättyneet. Heidän pitäisi olla onnellisia siitä, mitä he ovat saavuttaneet viimeisen 15 vuoden aikana. Kummatkin olivat muiden yläpuolella ja on normaalia, ettei se ole enää niin. Yllätyin enemmän Messistä kuin Ronaldosta. Oletin Messin dominoivan Ranskassa mielin määrin ja uskoin Ronaldon olevan enemmän vaikeuksissa Valioliigassa, sillä mielestäni se on maailman vaativin sarja.

Anelkan mielestä Messin ja Ronaldon olisi pitänyt kenties siirtyä pienempiin ympyröihin.

– Kummankin olisi pitänyt toimia järkevämmin. Tällaista tapahtuu, kun pelaajat haluavat pelata entistä pidempään. Heidän olisi pitänyt ottaa vastaan hieman helpommat haasteet, koska sinun on tehtävä oikeita päätöksiä lopettaaksesi urasi huipulla. On pelaajia, jotka lopettavat uransa 32-34-vuotiaina, jotta he välttyisivät kritiikiltä. Itse lopetin urani 36-vuotiaana, mutta siirryin 32-vuotiaana Kiinaan, Anelka muistutti.