FIFA antoi Puolalle vapaataipaleen MM-karsinnoissa – Ukrainan karsintapeliä siirrettiin

© Kuva: Getty Images

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA tiedotti tiistaina päätöksistään koskien muutoksia MM-karsinnoissa. Helmikuun lopussa FIFA ja UEFA olivat kertoneet, että Venäjä suljetaan ulos kaikesta kansainvälisestä jalkapalloilusta – siis myös maaliskuun MM-karsinnoista ja loppuvuonna pelattavista Qatarin MM-kisoista. Nyt oli jatkopäätösten aika.

Aiemmin spekuloitiin sillä, nostettaisiinko Venäjän tilalle karsintoihin toinen maa. Tyrkyllä olivat lähinnä Slovakia tai Norja. Nyt FIFA kuitenkin päätti, ettei tilalle oteta ketään, vaan Puola, Venäjän vastus MM-karsintojen playoff-vaiheessa, saa vapaataipaleen suoraan playoff-polkunsa finaaliin. Siinä se kohtaa joko Ruotsin tai Tshekin.

Samalla UEFA päätti, että maaliskuun MM-karsintaohjelmassa ollut Skotlanti-Ukraina -ottelu siirretään kesäkuulle. Syynä siirtoon on luonnollisesti Venäjän Ukrainassa aloittama raaka ja verinen sota.

Ukrainan jalkapalloliitto oli pyytänyt FIFA:lta siirtoa, koska sen on juuri nyt mahdotonta organisoida matkustamista ja joukkueen harjoittelua. Valtaosa Ukrainan A-maajoukkueen pelaajista pelaa Ukrainan omassa, sodan takia kesken jääneessä sarjassa.

UEFA keskusteli asiasta neljän playoff-polku A:n maiden kesken, ja kaikki maat osoittivat yksimielisesti solidaarisuutensa Ukrainaa kohtaan. Polun toinen ottelu Wales-Itävalta pelataan suunnitelmien mukaan 24.3., samana päivänä kuin Skotlanti-Ukrainakin piti pelata.

Toivon mukaan Ukraina pystyy kesäkuussa Skotlantia vastaan pelaamaan. Sen ottelun voittaja kohtaa finaalissa sitten niin ikään kesäkuussa voittajan ottelusta Wales-Itävalta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.