Rangersin ja Huuhkajien keskikenttäpelaaja Glen Kamara kertoi maaliskuun alussa olevansa tyytyväinen, kun häntä rasistisesti solvannut Ondřej Kúdela luopui vaatimuksestaan kymmenen ottelun pelikiellon kumoamisesta. Anteeksipyyntöä ei kuitenkaan koskaan kuulunut.

Kamara joutui noin vuosi sitten Eurooppa-liigan ottelussa rasistisen solvauksen kohteeksi. Slavia Prahaa edustanut Kúdela peitti suunsa ja kuiskasi Kamaran korvaan hirveyksiä.

– Kudela nauroi ja sanoi: ”Odota hetki, ystäväni”. Hän tuli luokseni ja sanoi: ”Olet apina. Olet yksi v*tun apina ja tiedät, että olet”.

– En totta puhuen tiennyt, mitä minun pitäisi tuntea. Olin niin vihainen, että silmiini tuli kyyneliä. En ollut tuntenut mitään vastaavaa luoja ties kuinka pitkään. Se oli todella outo tunne, Kamara kertoi viime huhtikuussa.

Pitkän väännön jälkeen asia on nyt loppuun käsitelty. Kamara kertoi maaliskuun alussa oikeuden tapahtuneen, kun Kúdela luopui vaatimuksistaan pelikiellon muuttamiseksi.

– Tunnen oikeuden tapahtuneen, kun Kúdela luopui vaatimuksestaan 10 pelin pelikiellon poistamiseksi, hänen solvattuaan minua rasistisesti vuosi sitten, Kamara kirjoitti Twitterissä.

Aihe on yhä arka. Huuhkajien leirillä mukana oleva Kamara ei halunnut lähteä puhumaan asiasta sen tarkemmin. Minkäänlaista anteeksipyyntöä hän ei Kúdelalta koskaan saanut.

– Ei, hän ei koskaan pyytänyt anteeksi. Olen täällä keskittymässä A-maajoukkueen asioihin, enkä halua käsitellä aihetta sen enempää, Kamara vastasi SuomiFutis-sivustolle tiistaina Huuhkajien etälehdistötilaisuudessa.

Huhuja, mutta ei konkretiaa

Kamaran ympärillä on ollut siirtohuhuja jo pitkään. Viime tammikuussa puhuttiin muun muassa sellaista, että Rangersista Aston Villaan siirtynyt päävalmentaja Steven Gerrard haluaisi Kamaran mukanaan valioliigakentille. Se oli kuitenkin vain huhupuhetta.

Kamara on konemaisesti vastannut aina samalla tavalla kysymyksiin, jotka ovat liittyneet siirtohuhuihin. Täysi keskittyminen on Rangersin peleissä. Viime syksyllä Kamara myönsi, että hänestä oli ollut viime kesänä kiinnostusta. Tammikuussa huhupuheilta puuttui pohja, ainakin Kamaran omien sanojen mukaan.

– Ei ollut mitään konkreettista (tammikuussa). Olen yhä Rangersin pelaaja. Ja niin kunnes kerron jotain muuta, olen iloinen Rangersissa ja nautin pelaamisesta siellä, Kamara sanoi tiistaina.

Tällä kaudella Kamara on rikkonut oman kausikohtaisen maaliennätyksensä. Osumia on tullut yhteensä kolme, mikä on kolme kertaa enemmän kuin aiempina kausina. Kamaralta kysyttiin, onko hänen laukauksensa parantunut. Kysymys sai Kamaran repeämään nauruun.

– Hyvä kysymys! Kamara sanoi, nojasi hetken polviinsa pidättäessään naurua ja jatkoi sitten.

– Olen pelannut paria eri roolia tällä kaudella. Minulla on ehkä ollut nyt lupa lähteä ajoittain tukemaan hyökkäyksiä enemmän. Sitä kautta on tullut pari maaliakin. Toivottavasti pystyn jatkamaan samalla tavalla, Kamara sanoi.

LUE MYÖS: