Hollannista kantautui joulukuussa 2020 järisyttävä jalkapallouutinen. Maajoukkuepelaaja Quincy Promes oli tuolloin pidätetty epäiltynä serkkunsa puukottamisesta. Tapaus pysyi pitkään piilossa ennen rikosilmoituksen tekoa, sillä se tapahtui jo edellisessä heinäkuussa sukujuhlissa. Promesin serkkua puukotettiin ainakin polveen.

Nyt Promesin tapauksen rikostutkinnassa on noussut esiin uusia tietoja. NOS kertoo, että poliisin tekemän puhelunkuuntelun avulla on saatu todisteita siitä, että Promes puukotti sukulaistaan suunnitelmallisesti. Siksi syyttäjän mukaan rikossyyte on nyt vaihtumassa tappoyrityksestä murhayritykseen.

Pelaaja kiisti aina jyrkästi tapahtuman 25.7.2020 vietetyissä kesäjuhlissa. Muutamia päiviä myöhemmin hän kuitenkin jutteli isänsä kanssa puhelimessa ja myönsi tälle puukottaneensa serkkuaan.

– Voit sanoa alkoholin, koska jos olin niin humalassa, olisin juonut juhlien alussa. Odotin hyvin, Promes sanoi puhelimessa.

Asianajajan mukaan nuo sanat saattavat riittää tuomitsemaan 30-vuotiaan Promesin murhayrityksestä.

Toisessa puhelussa Promes jutteli tätinsä kanssa.

– Kukaan ei saa varastaa meiltä. Hän on röyhkeä. Hän tiesi sen tänään, enkä voinut antaa sen olla. Anna anteeksi, täti, Promes sanoi puhelimessa.

Puukotuksen uhrin asianajaja Yehudi Moszkowicz kommentoi Niewsuurille medialle vuotaneita tietoja näin.

– Näissä puheluissa Promes tunnustaa teon tietämättään, että puhelut nauhoitettiin. Hän kertoi isälleen, äidilleen ja tädilleen.

Moszkowiczin mukaan todisteet ovat kiistattomat. Oikeuslaitos ei ole vahvistanut medialle tallenteiden olemassaoloa.

Promes pelasi tapauksen aikoihin Ajaxissa, mutta siirtyi venäläiseen Moskovan Spartakiin helmikuussa 2021. Spartak ei ole kommentoinut Promesin tapauksen tuoreinta käännettä. Promesin on määrä saapua oikeuskäsittelyyn Alankomaihin 31. maaliskuuta. Hänen asianajansa on edelleen vakuuttanut luottavansa siihen, että Promes vapautuu syytteistä.

Lähteet: Sport ja NL Times