Lehti: Italian tuomariliitto hyllyttämässä kaksi Serie A -tuomaria: ”Näimme päivänselvän tuomarivirheen”

© Kuva: Getty Images

Torino ja Internazionale päätyivät 1-1 -pistejakoon sunnuntai-iltana Serie A:ssa.

Ottelun tapahtumat ovat nousseet italialaismedian otsikoihin. Interin puolustaja Andrea Ranocchia kaatoi Torinon Andrea Belottin boksissa, mutta palloa ei viety pilkulle, vaikka kontakti oli selvä ja se esti Belottia laukomasta palloa.

VAR ei ohjeistanut ottelun tuomaroinutta Marco Guidaa tuomitsemaan tilanteesta rangaistuspotkua.

La Gazzetta dello Sportin mukaan Italian tuomariliitto AIA aikoo hyllyttää Guidan ja ottelussa VAR-tuomarina toimineen Davide Massan. Lehden mukaan Guida ja Massa hyllytetään seuraavista 3-4 ottelusta, eikä kaksikko tuomaroi enää maaliskuun aikana.

Torinon jalkapallojohtaja Davide Vagnati otti kantaa puhuttaneeseen tilanteeseen heti ottelun jälkeen.

– Näimme päivänselvän tuomarivirheen. Kyseessä oli selvä pilkku ja tuomarin olisi pitänyt viheltää se heti tai viimeistään VAR:n avulla. Tuomari sanoi minulle tehneensä oikean päätöksen, koska VAR ei sanonut hänelle mitään, Vagnati totesi.