Skottiseuraan syntyi Huuhkajien pelaajien oma Suomi-kupla: ”Aluksi surrealistinen olo”

© Kuva: Getty Images

Kun Huuhkajien maajoukkue kokoontui maanantaina Espanjan Murciaan kymmenen päivän harjoitusleirilleen, oli kahdella pelaajalla paikan päälle sama reitti Skotlannista käsin. Laitapelaaja Ilmari Niskanen ja maalivahti Carljohan Eriksson ovat edustaneet noin kahden ja puolen kuukauden ajan samaa seuraa, kun Eriksson siirtyi loppiaisena Niskasen seuraksi Dundee Unitediin. Savolaislähtöinen Niskanen muutti samaan kaupunkiin elokuussa.

26-vuotias ”Saku” Eriksson ei ole vielä debyyttiään Dundeessa tehnyt, vaan on saanut tyytyä kakkosvahdin asemaan. Skotlantiin sopeutuminen oli kuitenkin ”Brexit-pelotteluista” huolimatta helppoa, eikä vähiten maanmiehen ansiosta.

– Onhan se kulttuurillisesti aika erilainen paikka, mutta todella hyvin olen viihtynyt. Kaikki on mennyt paljon sujuvammin, kuin mitä itse asiassa odotin. Monet ovat kertoneet kauhutarinoita muuttamisesta Isoon-Britanniaan brexitin jälkeen, mutta yllättävän hyvin on lähtenyt käyntiin, Eriksson kertoo Palloliiton kotisivuilla julkaistussa yhteishaastattelussa.

– (Niskanen) on ollut tosi iso apu, paljon juuri käytännön asioissa. Ja tavallaan sellainen pieni henkireikä pois siitä joukkueen maailmasta – tavallaan on sellainen oma pieni Suomi-kupla meillä kahdella tarvittaessa.

– Olen kysellyt kaikkea maan ja taivaan väliltä, fiksuja ja vähän typerämpiäkin asioita, mutta se on auttanut minua kyllä todella paljon, Eriksson lisäsi.

Sekä Niskanen että Eriksson olivat olleet aiemmissa ulkomaalaisissa seuroissaan joukkueensa ainoita suomalaisia, joten Niskastakin ilahdutti, että pukukopissa voi nykyisin puhua myös äidinkieltä.

– Oli aivan huippua saada ”Saku” sinne. Meillä on ollut siellä todella hauskaa ja onhan se ihan mahtavaa, kun pääsee puhumaan myös suomea pukukopissa. Varsinkin aluksi oli hyvin surrealistinenkin olo, kun yhtäkkiä pystyikin kommunikoimaan siellä suomeksi, Niskanen vastasi.

Jos on Erikssonin pelillinen rooli ollut toistaiseksi olematon, samaa ei voi sanoa Niskasesta. Nopeajalkainen laitapelaaja on noussut Dundee Unitedin luottopelaajaksi, ja ennen maaottelutaukoa hän oli pelannut putkeen peräti seitsemän 90-minuuttista.

– Pelit Skotlannissa ovat menneet pääasiassa oikein hyvin. On siinä pieniä suvantovaiheita ollut, mutta kuitenkin olen saanut todella hyvin vastuuta, varsinkin nyt viime aikoina.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.