Bayer Leverkusenilla tiukka ote Mestarien liiga -paikasta – Lukas Hradecky: ”Paine on hyvä ystävämme”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien ja Bayer Leverkusenin kapteeni Lukas Hradecky on pelannut toistaiseksi urallaan kuusi ottelua Mestarien liigaa, kaikki syksyllä 2019. Nyt Leverkusenin tilanne Bundesliigassa alkaa näyttää niin hyvältä, että peleille on aika lähellä tulla jatkoa tulevalla kaudella 2022-2023.

Hradecky piti maanantaina maalinsa puhtaana, kun Werkself kaatoi kotikentällään Eintracht Frankfurtin 2-0. Maalinteossa onnistuivat Paulinho ja Patrik Schick. Ranskalainen Moussa Diaby syötti molemmat osumat.

Myös se, että Borussia Mönchengladbach kukisti samaan aikaan pelatussa ottelussa RB Leipzigin 3-1, satoi Bayer Leverkusenin laariin. Tulosten myötä Leverkusenin etumatka Bundesliigassa viidentenä olevaan Leipzigiin kasvoi neljään pisteeseen.

– Voitto maistui hyvältä. Tilanne asetti meille paineita, mutta hallitsimme ne erittäin hyvin. Pojat pelasivat erinomaisen pelin ja otimme nyt ison askeleen kohti tavoitteitamme, neljä torjuntaa tililleen kirjauttanut Lukas Hradecky kommentoi pelin jälkeen Bayer Leverkusenin kotisivuilla julkaistussa haastattelussa.

Bundesliigaa on pelaamatta enää kaksi täyttä sarjakierrosta. Leverkusen voi sinetöidä Mestarien liiga -paikkansa jo tulevana lauantaina, kun se kohtaa vieraissa Hoffenheimin. Hoffenheimin panos ottelussa on enää ohuenohut mahdollisuus ensi kaudeksi Konferenssiliigaan.

– Lähdemme iloisina kahteen viimeiseen otteluun. Paine on hyvä ystävämme. On hienoa pelata tällaisia pelejä, ja on luksusta, että saamme pelata Mestarien liiga -paikasta. Kaikki näyttää nyt hyvältä ja haluamme sinetöidä homman Hoffenheimia vastaan niin pian kuin mahdollista, Hradecky lisäsi.

Hradeckyn sopimus Leverkusenin kanssa ulottuu kesään 2023, mutta tuoreiden tietojen mukaan suomalaisen jatkosopimusneuvotteluista ei uskota tulevan vaikeita, ja Hradecky jatkanee seurassa pidempäänkin.

Bundesliigasta menee Mestarien liigaan varmuudella Bayern München ja Borussia Dortmund. Leverkusenin jälkeen neljännessä paikassa on kiinni yllättäjäjoukkue SC Freiburg, jota ei Mestarien liigassa ole nähty vielä koskaan. Pieniä mahdollisuuksia Mestarien liigaan on yhä myös Kölnillä ja Union Berlinillä, jos Freiburg ja Leipzig kompastelevat viimeisissä otteluissaan.

Bundesliigalla on tosin mahdollisuuksia vielä viidenteenkin Mestarien liiga -paikkaan, sillä eilen tappion kokeneet Eintracht Frankfurt ja RB Leipzig taistelevat Eurooppa-liigan voitosta. Molemmat saksalaisseurat johtavat välieräparejaan avausosien jälkeen. Eurooppa-liigan voittajalle on luvassa paikka Mestarien liigaan, jos seura ei sellaista ole kansallisen sarjan sijoituksensa perusteella muuten saanut.

– Haluan toivottaa Leipzigille ja Frankfurtille onnea torstaille. Olisimme iloisia, jos näkisimme saksalaisen Eurooppa-liigan finaalin, Leverkusenin valmentaja Gerardo Seoane totesi lehdistötilaisuudessa eilisen pelin jälkeen.

Freiburgilla ja RB Leipzigilla on kovaa taistelua kahdella rintamalla, sillä ne kohtaavat toisensa myös Saksan Cupin loppuottelussa 21. toukokuuta. Kumpikaan seuroista ei ole voittanut DFB-Pokalia koskaan ennen.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.