Huuhkajien keskikenttäpelaajasta Glen Kamarasta tulee tänään, keskiviikkona, ensimmäinen suomalainen Eurooppa-liigan loppuottelussa, kun hänen edustamansa Rangers kohtaa Eintracht Frankfurtin Espanjan Sevillassa kilpailun finaalissa.

Suomen A-maajoukkueessa 42 kertaa esiintynyt Kamara, 26, on pelannut tällä kaudella yhtä vaille Rangersin jokaisessa Eurooppa-liigan ottelussa. Välierävaiheessa Rangers laittoi laulukuoroon RB Leipzigin yhteismaalein 3-2.

– Se oli tunteikas viikko koko seuralle. Välierä Ibroxilla, ja mökki täynnä. Tiesimme, että tulosta pitää tulla, ja onneksi myös onnistuimme. Se oli meiltä hyvä esitys, sanoi Kamara Viaplayn haastattelussa jälkimmäiseen osaotteluun viitaten.

Kamara ei ole urallaan tullut tunnetuksi varsinaisena maalinsylkijänä, mutta jälkimmäisessä välierässä hän ampui tarkan kudin Leipzigin verkkoon. Suomen paidassa hän on onnistunut maalinteossa kerran ja Rangersin riveissä onnistumisia on tullut kahdeksan kappaletta 156 ottelussa.

Artikkeli jatkuu videon alla.

 

– Olen harjoitellut laukaustani koko elämäni. Onneksi lauoin, ja se meni vielä sisään, sanoi Kamara naureskellen.

– Harjoittelusta on varmasti ollut hyötyä. Maalinteko on hyvä lisä peliini, toivottavasti niitä tulee lisää.

Kamara omisti välierämaalinsa Rangersin edesmenneelle huoltajalle Jimmy Bellille, joka menehtyi toukokuun alussa 69 vuoden iässä työskenneltyään seurassa yli 30 vuotta.

[readmore from=Kamara-Glen]

– Jimmy Bell oli valtava persoona seuran sisällä. Olen nähnyt hänet päivittäin 3,5 vuoden aikanani seurassa, sanoi Kamara.

– Hän ei ollut tärkeä vain minulle, vaan ihan kaikille. Hän auttoi meitä kaikessa, mitä tarvitsimme.

– Hänen poismenonsa on todella surullinen asia. Sitä on vaikea käsitellä. Luulen, että kaikki pelasivat välierässä Jimmylle.

Kamaran mukaan tuleva finaali on hänen uransa toistaiseksi suurin ottelu.

– Voittaminen olisi mahtavaa. En ole ennen pelannut eurofinaalissa, kuten ei iso joukkuekavereistakaan.

– Se olisi hieno juttu sekä minulle että seuralle ja näyttäisi komealta ansioluettelossa.

– Kyllä sanoisin, että tuleva ottelu on urani isoin.

Eurooppa-liigan loppuottelu alkaa kello 22.00 ja näkyy suorana V Sport 2 Suomi -kanavalta sekä suoratoistopalvelu Elisa Viihde Viaplaysta. Studio-osuus alkaa kello 21.00, ja pelin selostavat Ville Kuusinen sekä Mika Kottila.

Voit katsoa Kamaran haastattelun kokonaisuudessaan alta.