Liverpool nappasi tiistai-iltana pakkovoiton Southamptonista ja siirsi Valioliigan mestaruustaiston ratkaisun tulevana sunnuntaina pelattavalle päätöskierrokselle.

Southampton ei kauden viimeisessä kotiottelussaan päästänyt Liverpoolia helpolla. Jo 13. minuutilla Nathan Redmond ajoi vieraat ahtaalle tykittämällä Southamptonin 1-0-johtoon.

Liverpoolin tasoitus syntyi vartti myöhemmin. Diogo Jota petasi maalipaikan Takumi Minaminolle, jonka vastustamaton laukaus upposi etuyläkulmaan. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

 

Toisella puoliajalla Liverpool haki hanakasti tarvitsemaansa johtomaalia, jonka se myös lopulta teki.

Kesällä 2016 ilmaissiirrolla Liverpooliin saapunut Joël Matip onnistui jo toisessa peräkkäisessä valioliigaottelussa maalinteossa, kun hän puski reilut 20 minuuttia ennen loppua Liverpoolin 2-1-voittomaalin.

Viime viikolla Matip teki Liverpoolin 2-1-vierasvoittoon päättyneessä Aston Villa -ottelussa tasoitusmaalin, nyt hän teki joukkueensa voittomaalin. Kaksi huipputärkeää maalia viikon sisään – ei huono, sanoisi Jorma Uotinen.

Liverpool on päätöskierrokselle lähdettäessä pisteen perässä sarjakärki Manchester Cityä perässä. Jotta Liverpool voittaisi mestaruuden, sen on voitettava omassa kotiottelussaan Wolves, ja samanaikaisesti Aston Villan tulee venyä vähintään tasapeliin Man Cityn vieraana.