Venäjän jalkapalloliitossa pohditaan maanosaliiton vaihtamista – ”On aika harkita sitä vakavasti”

© Kuva: Getty Images

UEFA on ottanut tiukan linjan Ukrainassa brutaalin sodan aloittanutta Venäjää kohtaan. Kaikki Venäjän maa- ja seurajoukkueet on suljettu toistaiseksi ulos kansainvälisestä jalkapallotoiminnasta, Mestarien liigan loppuottelu siirrettiin Pietarista Pariisiin eikä Venäjällä ole oikeutta hakea vuoden 2028 ja 2032 EM-kisojen isännyyttä.

Nyt Venäjän jalkapalloliitossa pohditaan lehtitietojen mukaan luovaa ratkaisua jalkapallosaarron kiertämiseksi. Venäjän duuman urheiluvaliokunnan varapuheenjohtaja Dmitry Pirog on nimittäin ehdottanut, että Venäjä voisi harkita loikkaamista Euroopan jalkapalloliitosta Aasian jalkapalloliitto AFC:n jäseneksi. Pirog perusteli ajatusta sillä, ettei siitä ole selkoa, kuinka kauan UEFA:n sanktiot voivat kestää.

– Uskon, että on tullut aika harkita vakavasti mahdollista vaihdosta Aasian jalkapalloliittoon, entinen ammattilaisnyrkkeilijä Pirog sanoi Venäjän valtiollisen TV:n lähetyksessä.

TV-yhtiö Skyn mukaan Venäjän jalkapalloliitto harkitsee nyt ajatusta. Pirog muistutti ehdotuksensa yhteydesä siitä, että Aasiassa työskentelee useita nimekkäitä eurooppalaisvalmentajia ja Aasian jalkapalloilu on vahvassa kasvussa.

Venäjän jalkapalloliiton entinen puheenjohtaja Vjatseslav Koloskov ilmoitti joka tapauksessa olevansa jyrkästi ajatusta vastaan. Hänen mukaansa Venäjällä ei olisi loikan jälkeen ”ikinä paluuta eurooppalaiseen jalkapalloperheeseen” ja ratkaisu merkitsisi ”venäläisen jalkapalloilun kuolemaa”.

Mitenkään ainutlaatuista maanosaliiton vaihtaminen ei ole. Israel siirtyi Aasiasta UEFA:an 1990-luvun alussa ja Australia Oseanian jalkapalloliitosta Aasian jalkapalloliittoon vuonna 2006.

Lähde: AS

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!