Zlatan johti massiivisia voitonjuhlia ja omisti mestaruuden edesmenneelle Mino Raiolalle – jätti oven auki uran jatkolle

© Kuva: Getty Images

40-vuotias ruotsalaislegenda Zlatan Ibrahimovic keikaroi kentällä samppanjapullon ja sikarin kanssa, kun AC Milan palasi Serie A:n mestariksi 11 vuoden tauon jälkeen. Moni on arvellut ikonisen maalitykin lopettavan uransa tähän kauteen, mutta Zlatan itse piti kaikki vaihtoehdot vielä avoinna.

– Tämä on ihanaa. Olin täällä, kun Milan voitti mestaruuden viimeksi, ja 11 vuotta myöhemmin voitamme, ja olen täällä taas, Zlatan virnisteli Sky Sport Italian haastattelussa.

– Kun tulin tänne, tein lupauksen, ja pidin sen. Monet nauroivat, kun sanoin, että voittaisimme taas Scudetton, mutta teimme kovaa töitä ja näytimme joukkueelle, mitä merkitsee kärsiä tulosten puolesta.

Zlatan koki vappuaattona henkilökohtaisen menetyksen, kun hänen agenttinsa ja ystävänsä Mino Raiola menehtyi. Ruotsalainen omistikin mestaruuden Raiolalle.

– Omistan tämän pokaalin Minolle. Hän oli yksi heistä, joka halusi minut Milaniin. Hän sanoi, että olin ainoa, joka voisi pelastaa Milanin.

Siihen, mitä Raiola olisi mestaruusiltana sanonut, jos olisi yhä elossa, Zlatanilla oli humoristinen vastaus:

– Pelataan vielä toiset kymmenen vuotta ja varastetaan lisää rahaa!

Ibrahimovicin jatkosuunnitelmat onkin aihe, joka kiinnostaa varmasti koko jalkapallomaailmaa. Moni arveli uran päättyvän mestaruusjuhliin, koska Ruotsi ei pelaa myöskään Qatarin MM-kisoissa loppuvuodesta. Zlatan jätti kuitenkin oven jatkolle vielä auki.

– Minun täytyy olla hyvässä kunnossa ja tehdä juttuja. Kun koen oloni hyväksi, katson, mikä tilanne on. Minusta tuntuu yhä siltä, että voin ratkaista pelejä kentällä ollessani. En näe toista Ibraa missään.

– Teen päätöksen lähipäivien aikana. Minulla oli viime aikoina todella rankkaa, sekä fyysisesti että myös henkilökohtaisesti. Loppujen lopuksi tein kaiken voitavani auttaakseni Milania voittamaan tämän palkinnon.

– Pelkäsin, että joutuisin lopettamaan, mutta haluan tehdä sen omalla tavallani, Zlatan ilmoitti.

Zlatan muistutti myös siitä, että Milanin mestarijoukkue on hyvin erilainen ryhmä kuin 11 vuoden takainen nimekäs mestarinippu.

– Ero on valtava. 11 vuotta sitten meillä oli 22 kaiken voittanutta mestaria, ja olimme suosikkeja joka kaudella. Nykyinen joukkue on täynnä nuoria pelaajia. Lyömme muille painetta ja annamme heidän ymmärtää, mitä Milan edustaa. Tämä on kokonaan toisenlainen tarina.

Tällä kaudella 23 Serie A -ottelussa pelannut, ja niissä kahdeksan maalia tehnyt ja kolme syöttänyt Zlatan johti mestaruusjuhlia myös Milanon keskusaukiolla, jonne mestarijoukkue saapui yöllä kello 0.30 paikallista aikaa. Zlatan istui bussin etuosassa pokaalia pidellen, kun paikan päälle kokoontuneet arviolta 17 000 Milan-fania ottivat mestarit vastaan.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.