Italian ja Juventuksen puolustajalegenda Giorgio Chiellinin viikko tulee olemaan melkoisia asioita täynnä.

Keskiviikkona 37-vuotias esittää joutsenlaulunsa Azzurri-paidassa, kun Italia kohtaa Lontoon Wembleyllä Argentiinan ”Finalissima”ksi nimetyssä ottelussa. Vastakkain siis hallitsevat maanosamestarit Euroopasta ja Etelä-Amerikasta.

UEFA:n sivuston haastattelussa kysyttiin, miltä tuntuu ajatus maajoukkueuran vihonviimeisestä ottelusta juuri tässä tilanteessa.

– Se on kaunista. Argentiinalla on poikkeuksellisia pelaajia. Ensimmäisenä tietenkin tulee mieleen Lionel Messi, mutta rinnalla on myös paljon muita. Ei ole minun asiani sanoa, onko Messi kaikkien aikojen paras pelaaja, mutta sen tiedän että uran päättäminen pelaamalla häntä vastaan tulee olemaan nautinto.

Pian maajoukkueuran päätepisteen jälkeen Chiellinin ohjelmassa on hyvästien heitto Euroopalle ja matka uuteen kotiin, Los Angelesiin.

Toimittaja Fabrizio Romanon mukaan sopimus Los Angeles FC:n kanssa on valmis, ja viimeinen tapaaminen sen suhteen nähdään lähipäivinä juuri Lontoossa.

– Chiellini lentää Los Angelesiin tulevien viikkojen aikana, here we go.

Chiellini on Livornon kasvatti, ja edustanut seuratasolla viimeiset 17 vuotta Juventusta. Maaotteluita hänellä on ennen Finalissimaa tilillään 116.