Huuhkajilla oli kannattajille upea yllätys – sankari Joel Pohjanpalo raotti joukkueen salaisuutta, jolla pelaajat pysyvät kunnossa: ”Niitä ei kukaan muu tee”

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. Huuhkajien kiistaton sankari oli tiistaina Montenegroa vastaan kaksi maalia viimeistellyt Joel Pohjanpalo. Vastuuta ei Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan tullut, mutta Montenegroa vastaan Pohjanpalo vastasi täydellisellä tavalla huutoon.

Montenegro kaatui tyylipuhtaalla suorituksella maalein 2-0.

Ensimmäisen maalin Pohjanpalo pääsi viimeistelemään maalin edestä Teemu Pukin tarjoilusta. Toinen osuma tuli maailmanluokan viimeistelyllä. Lucas Lingman lähetti sivuvapaapotkun boksiin ja Pohjanpalo viimeisteli vaikeasta asennosta näyttävästi.

Ensimmäisessä osumassa Suomi pelasi upean hyökkäyksen, jossa pallo liikkui yhdellä kosketuksella boksiin. Pohjanpalo nautti roolistaan yksinäisenä kärkenä, kun Teemu Pukki ja Robin Lod hakeutuivat enemmän kymppialueen taskuihin.

– Pääsin pelaamaan mieluisassa roolissa siinä keskellä ja sain pysyä mukavuusalueellani ja tulos oli sen mukainen. Siinä on helpompi liikkua, kun saan pysyä keskellä, eikä tarvitse lähteä juoksentelemaan laidoille. Teemu ja Röbä (Lod) ovat siinä tosi hyviä ja se näkyi siinä ensimmäisessä maalissa. Oli varmaan yksi kauneimpia maaleja, mitä ollaan vähän aikaan maajoukkueessa tehty. Se toimi erittäin hyvin, Pohjanpalo sanoi.

Bosnia-pelin istuminen penkillä ei ollut kuumalle hyökkääjälle mieluinen asia. Pohjanpalo ymmärtää, että tiiviissä ottelutahdissa valmennus joutuu tekemään koviakin ratkaisuja.

– En missään nimessä ole tyytyväinen, että istuin penkillä. Olen futaaja ja haluan pelata. Totta kai ymmärrän valmentajien päätöksen, että halutaan kierrättää. Neljä peliä 11 päivään on ihan lapsellinen asia. Eihän tuossa ole mitään järkeä. Hullua hommaa, mutta se on, mitä on.

– Loppujen lopuksi Rive (Markku Kanerva) tekee päätökset, olivat ne oikeita tai vääriä, se on hänen vastuullaan sitten. Niitä tietysti kunnioitetaan pelaajana. Mikäs sen parempaa sitten kun paikka tulee, niin näyttää omalla suorittamisella ansaitsevansa vastuuta, kahden maalin mies sanoi.

Pohjanpalo sai lämpimän vastaanoton Huuhkajien kannattajilta. Pohjanpalon nimi kaikui Pohjoiskaarteessa vielä pitkään ottelun jälkeen, kun joukkue kävi kiittämässä kannattajia. Pohjanpalo sai kannattajilta myös komean paidan, jossa oli miehen kasvot ja tekstinä ”Danger”, joka on tunnettu miehen lempinimenä.

Joel Pohjanpalo sai kannattajilta komean t-paidan. Kuva: Juha Tamminen.

– On se upea fiilis, kun katsojat ovat innoissaan siitä, mitä olen antanut joukkueelle.

Joukkue myös antoi jotain kannattajille. Joukkue lauloi onnittelulaulun Suomen maajoukkueen kannattajille, Pohjoiskaarteelle, joka täytti 20 vuotta.

– Luke (Lukas Hradecky) oli jostain sen kuullut ja sovimme joukkueen kanssa, että laulamme heille, Pohjanpalo kertoi hienosta eleestä.

Kova ottelutahti vie pelaajat äärirajoille. Palautumisen merkitys on ensiarvoisen tärkeää. Huuhkajissa joukkueen fysiikkapuolesta vastaa pitkään maajoukkueessa työskennellyt Jari-Pekka ”Gene” Keurulainen. Pohjanpalon mukaan Keurulaisella on ollut jälleen uusia temppuja pelaajien varalle.

– Genellä on pari salaista juttua, joita kukaan muu ei tee. Ne pysyy salaisuutena, mutta ne toimivat hyvin, Pohjanpalo kertoi nauraen.

Suomi kohtaa seuraavaksi Romanian ensi lauantaina vieraskentällä.

LUE MYÖS:

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.