Huuhkajien debytantti nousi heti somessa ”mammojen unelmavävyksi” ja Paulus Arajuuren korvaajaksi: ”Vaikea olla hymyilemättä”

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. Huuhkajien kolmen topparin linjassa nähtiin Montenegroa vastaan debytantti. Richard Jensen, 26, pelasi ensimmäistä kertaa A-maajoukkueessa. Ja hyvin pelasikin.

Jensenin veljeksistä nuorempi Fredrik, 24, on viime vuosilta tuttu nimi Huuhkajista. Richard sen sijaan on tehnyt pitkän päivätyön noustakseen Suomen A-maajoukkueeseen. Pienen pojan unelma kävi toteen Montenegroa vastaan. Pelin jälkeen toppari pääsi nauttimaan pelaajien ja kannattajien yhteisestä hetkestä.

– Vaikea olla hymyilemättä vieläkin täällä teidän (median) edessä. Ihan mahtava fiilis, vetää melkein sanattomaksi. Pitkään olen toki odottanut sitä hetkeä ja saanut vähän kokea sitä Pikun (pikkuveli Fredrik) kautta. Olen todella iloinen, että sain nyt itse olla mukana siinä (kiittämässä kannattajia). Mahtava kokemus kaikin puolin, Richard Jensen sai sanotuksi ottelun jälkeen.

Veljeksiä on Huuhkajissa ollut enemmänkin viime aikoina. Tällä hetkellä joukkueesta löytyy Leo ja Sauli Väisänen. Sitä edelliset veljekset olivat Eremenkot, Roman ja Aleksei junior. Ei veljesten pelaaminen A-maajoukkueessa silti mitään jokapäiväistä herkkua ole. Fredrik on A-maajoukkueessa ehtinyt esiintymään jo 25 kertaa.

Richard ei ehtinyt ennen haastattelua vilkaista kännykkäänsä, jossa hyvin todennäköisesti odotti viesti veljeltä. Seuraava unelma on kokea A-maajoukkue yhdessä Fredrikin kanssa.

– Varmasti oli tullut (viestiä), mutta en ehtinyt vielä katsomaan kännykkää. Soitellaan illalla sitten. Toivottavasti pääsen jossain vaiheessa Pikun kanssa samaan aikaan kentälle, Jensen totesi hymyillen.

Jensen pelasi kolmen topparin linjassa vasempana laitatopparina. Vasenjalkaisena pelaajana Jensen täytti erinomaisesti Daniel O’Shaughnessyn paikan. Jensen oli syystäkin tyytyväinen omaan pelaamiseensa.

– Toisella puoliajalla alkoi vähän hyytymään ja tuli pari huonompaa syöttöä. Kokonaisuudessaan voin sanoa, että pelasin suhteellisen hyvin ja voin olla tyytyväinen debyyttiin.

Toisella puoliajalla Suomi veti prässitasoaan alemmas ja antoi pallonhallinnan Montenegrolle 52-prosenttisesti. Montenegro hallitsi kuitenkin palloa pääosin muodon ulkopuolella, eikä pystynyt luomaan kovinkaan vaarallisia tekopaikkoja. Suomen puolustus Jensenin johdolla hoiti hyvin keskityspallot muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Pallollisena Jensen oli varsin vahva. Monesti Suomi pääsi pallon kanssa nostamaan Montenegron kenttäpuoliskolle ja laitatopparit nostivat melko korkeallekin. Isossa kuvassa Suomen laitatoppareilla on iso rooli kymppialueelle päätyvissä syötöissä. Jensen antoi vahvan näytteen syöttötaidostaan Suomen avausmaalissa.

– Se oli hieno maali. Koko joukkueelta kunnon tiki-takaa. Tiesin, että Jolle (Joel Pohjanpalo) ja Teme (Teemu Pukki) ovat siellä ottamassa palloa vastaan, jos se sinne tulee. Ei tarvinnut liikaa miettiä edes, mihin sen pallon laittaa, kun tiesi, että kyllä se suomalaisen pelaajan sieltä löytää, Jensen kommentoi vaatimattomasti avaavaa syöttöään linjojen väliin.

Twitterissä Jensenin debyytti otettiin innolla vastaan. Moni näki Jensenissä ulkonäöltään ja olemukseltaan jotain tuttua. Maajoukkuepelit viime syksynä lopettanut Paulus Arajuuri sai ehkäpä työn jatkajansa. Myös unelmavävyn tehtäviä aseteltiin Jensenin harteille.

– En lähde itse vertailemaan, jätän sen homman muille. Ei minulla siihen ole lisättävää, Jensen sanoi naureskellen.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

LUE MYÖS:


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.