”Jalkapallossa se tuskin koskaan riittää” – HJK ruoski itseään ”häpeällisen esityksen” jälkeen

© Kuva: Juha Tamminen

HJK:n vaikeudet jatkuivat keskiviikkona, kun se hävisi vieraskentällä IFK Mariehamnille 1-2. Tappio oli HJK:lle Veikkausliigassa toinen peräkkäinen. Sarjakärki KuPS karkasi Klubista kolmen pisteen päähän ottelun vähemmän pelanneena, ja kaksi ottelua vähemmän pelannut Honka hönkii niskaan kolmen pisteen päässä.

Sosiaalisessa mediassa HJK sai murskakritiikkiä, mutta ruoskivatpa HJK:n vastuuhenkilöt myös itseään. Oli vain laiha lohtu, että HJK:n 317 minuuttia kestänyt maaliton jakso (Suomen Cup mukaan lukien) päättyi Santeri Hostikan 1-0-johtomaaliin, kun tuloksena oli kuitenkin tappio.

– Onnittelut IFK Mariehamnille. He halusivat voittaa tänään enemmän kuin me, ja se näkyi mielestäni selvästi. Häpeällinen esitys meiltä, HJK:n kapteeni Miro Tenho sanoi pelin jälkeen Ruudun haastattelussa HJK:n kotisivujen otteluraportin mukaan.

Aivan samoilla linjoilla oli myös päävalmentaja Toni Koskela.

– Aloitimme hyvin, ja meillä oli maalimme lisäksi pari muutakin hyvää paikkaa. Ensimmäisen parinkympin jälkeen kuitenkin hengetön esitys meiltä. Sen jälkeen lopetimme pelaamisen ja yritimme pärjätä minimisuorituksella. Jalkapallossa se tuskin koskaan riittää. Loppujen lopuksi työteliäämpi ja enemmän peliin lyönyt joukkue voitti, Koskela myönsi.

HJK:n kauden peliesitykset eivät anna aihetta riemunkiljahduksiin ylivoimaisen suosikin asemaan peilattuna. 13 pelistään HJK on voittanut kahdeksan ja hävinnyt kolme. Se on tehnyt sarjassa ottelumääriin suhteutettuna vasta seitsemänneksi eniten maaleja Interin, VPS:n, Hongan, KuPS:n, AC Oulun ja Hakan jälkeen. Kahdeksasta voitosta kuusi on tullut yhden maalin erolla, ja monessa niistäkin peleistä HJK:lla on ollut selviä vaikeuksia.

Seuraavassa sarjaottelussaan HJK kohtaa lauantaina 2.7. kotikentällään KuPS:n. Ottelu lienee mestaruustaistelun kannalta jo nyt erittäin tärkeä. Kaksikon välisistä otteluista viisi viimeistä on päättynyt tasapeliin.

Ennen KuPS-kohtaamista HJK pelaa Turussa ensi keskiviikkona Interiä vastaan. Panoksena ottelussa on paikka Suomen Cupin välierissä. Neljännesvälierissä HJK pudotti jatkosta VPS:n vasta rankkarikisan jälkeen, Jakob Tånnanderin torjuttua neljä Vepsun pilkkua.

Europelit HJK aloittaa keskiviikkona 6.7. latvialaista RFS:ää vastaan. Otteluparin avausosa pelataan Helsingissä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.