Bernardo Silva pelasi hienon kauden Manchester Cityn riveissä.

Silvan kaksi edellistä kautta oli sujunut varsin kaksijakoisesti, mutta päättyneellä kaudella hän sai valtavasti vastuuta Pep Guardiolalta ja vastasi huutoon etenkin syyskaudella.

Onnistuneesta kaudesta huolimatta on hyvin mahdollista, että Silva vaihtaa maisemaa tänä kesänä.

Mundo Deportivon mukaan Guardiolalla ja Silvalla on keskinäinen herrasmiessopimus siitä, että pelaaja voi halutessaan jättää Manchester Cityn ja siirtyä muualle. Jos Silva haluaa jättää seuran, Guardiola aikoo helpottaa sen toteuttamista.

Barcelona on kiinnostunut Silvasta, ja muun muassa Fabrizio Romanon mukaan seura on keskustellut Jorge Mendesin kanssa mahdollisesta siirrosta. Huippuagentti Mendes edustaa Silvaa.

Barcelonan surkea taloustilanne on kaikkien tiedossa, eikä seura voi yrittää Silvan hankkimista, ellei se itse myy pelaajiaan. Espanjalaislehdistön mukaan Barcelona on myymässä Frenkie de Jongin Manchester Unitediin ja käyttämässä osan hänestä saatavasta siirtosummasta Silvaan.

27-vuotias Silva on edustanut Manchester Cityä viiden vuoden ajan. Hän on voittanut seurassa neljästi Valioliigan mestaruuden.