Eurooppa-liigan voittanut Eintracht Frankfurt ilmoitti tiistai-iltana nimekkäästä hankinnasta, kun se kertoi tehneensä kolmevuotisen sopimuksen Mario Götzen kanssa. Näin ollen vuoden 2014 MM-finaalin jatkoaikamaalillaan ratkaissut saksalainen nähtäneen myös elokuussa Helsingissä, kun Eintracht kohtaa UEFA Super Cupissa Real Madridin.

30-vuotiaalla Götzellä oli entisen seuransa PSV Eindhovenin kanssa vuoteen 2024 voimassa oleva sopimus, mutta Eintracht on maksanut sen ulosostoklausuulin. Ulosostohinta on varsin edullinen, eri lähteistä riippuen puhutaan 3-4 miljoonasta eurosta.

Götzestä oli kiinnostunut myös Benfica, joka havitteli hyökkäävää keskikenttäpelaajaa korkeammalla palkalla kuin Eintrachtin tarjoamalla. Götze halusi kuitenkin takaisin kotimaahansa kahden Alankomaissa vietetyn vuoden jälkeen. Eintrachtissa Götzen kerrotaan ansaitsevan parhaimmillaan, bonuspykälien täyttyessä, noin 4 miljoonaa euroa.

– Odotan Eintracht Frankfurtissa pelaamista mielettömän innokkaana. Seura on kehittynyt poikkeuksellisella tavalla ja valinnut jännittävän ja kunnianhimoisen tien, jolla saan nyt sen kanssa kulkea, Götze kommentoi seuravalintaansa.

– Seuralla on mahtavat perustat. Kaikki stadionista faneihin ja kaupunkiin sopi minulle hyvin. Odotan innolla Bundesliigaan paluuta. Lisäksi meillä on mahdollisuus pelata Mestarien Liigassa.

Götze on pelannut Bundesliigaa aiemmin Bayern Münchenissä ja Borussia Dortmundissa. PSV Eindhovenissa hän teki kahden kauden aikana pelaamissaan 77 ottelussa 18 maalia ja antoi 18 maalisyöttöä. Tällä kaudella pelejä kertyi jopa 52, ja Götzen todettiin yleisesti palanneen parhaalle tasolleen muutaman alavireisemmän kauden jälkeen.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Eintracht Frankfurt

@Eintracht
✍️🆕 Eintracht Frankfurt verpflichtet Mario Götze von der @psveindhoven.
Der Weltmeister erhält einen Vertrag bis 2025.
#Götze2025 #SGE

Seurahistoriansa ensimmäiseen Mestarien Liiga -kauteen valmistautuva Eintracht Frankfurt on värvännyt ensi kauden joukkueeseensa jo yhdeksän uutta pelaajaa. Götzen ohella merkittävin ja tunnetuin heistä on AC Milanista hankittu norjalaislaituri Jens Petter Hauge. Lähellä on myös seuraava kova hankinta, Bayer Leverkusenin brasilialaiskärki Lucas Alario.

Skyn mukaan 29-vuotias Alario ja Eintracht Frankfurt ovat jo päässeet sopimuksesta sopuun, mutta Eintracht ja Bayer Leverkusen käyvät vielä viimeisiä neuvotteluja siirtokorvauksen suuruudesta.

Siirtoa toivoneen Alarion sopimuksessa on 6,5 miljoonan euron ulosostopykälä, mutta Eintracht yrittää painaa korvaussummaa alemmas. Alarion agentti Pedro Aldave on todennut suojattinsa haluavan juuri Eintrachtiin.

Lucas Alario teki päättyneellä kaudella seitsemän maalia 33 ottelussa. Kaikkiaan hän on pelannut Werkselfissä 164 virallista ottelua, joissa maaleja on syntynyt 58 ja maalisyöttöjä 16. Bayer Leverkusen maksoi Alariosta argentiinalaiselle River Platelle vuonna 2017 hulppean 24 miljoonan euron siirtokorvauksen. Sillä hän on Leverkusenin seurahistorian kolmanneksi kallein hankinta.

[readmore from=Eintracht-Frankfurt]

Päättyneellä kaudella Alario ei yltänyt Leverkusenin valmentajan Gerardo Seoanen suosioon, ja hän pelasikin täydet 90 minuuttia vain kolme kertaa. Alarion siirrosta huhuttiin jo tammikuun siirtoikkunassa, mutta hän jäi lopulta vielä kevääksi Leverkuseniin.

Jos ja kun Lucas Alario Eintrachtiin siirtyy, nousee Joel Pohjanpalo Leverkusenin kärkimieshierarkiassa pykälän ylöspäin. Todennäköisintä lienee kuitenkin edelleen, että Huuhkajien maalitykki siirtyy ensi kaudeksi johonkin toiseen seuraan.

Lähde: Transfermarkt