Samalla kun Huuhkajat koki 2-3-tappion Bosnia ja Hertsegovinalle, Montenegro jyräsi tylysti Romanian yli.

Montenegro otti vieraissa komean 3-0-voiton. Montenegron sankari oli hattutempun iskenyt Stefan Mugosa, joka istui Suomea vastaan koko ottelun vaihtopenkillä. Mugosa pelaa Huuhkajien Urho Nissilän kanssa samassa sarjassa, Etelä-Korean pääsarjassa.

Romania oli ennakkoon yksi lohkon ennakkosuosikeista, mutta kesäkuun ottelut menivät täysin penkin alle. Romania hävisi kolmesti, mutta onnistui kotonaan voittamaan Suomen maalein 1-0.

Montenegro otti todella hyvät tulokset kesäkuun otteluista. Romania kaatui kahdesti ja Bosnian kanssa se pelasi tasan. Suomelle Montenegro hävisi Olympiastadionilla maalein 0-2.

Suomen lohkon kärkipaikalla kesäkuun otteluiden jälkeen on Bosnia ja Hertsegovina, joka ei hävinnyt yhtäkään peliä kesäkuussa. Lisäajan tasoitus Suomen vieraan on nousemassa arvokkaaksi lohkovoiton kannalta. Montenegro on toisena, pisteen perässä Bosniaa.

Suomi on neljällä pisteellä lohkon kolmantena ja Romania kolmella pisteellä jumbona. Syyskuussa pelataan Nations Leaguen ratkaisuottelut. Suomi kohtaa kotonaan Romanian ja vieraissa Montenegron.

Lohkovoitto ei ole enää Huuhkajien omissa käsissä, kun eroa kärkeen on jo neljä pistettä. Huomionarvoista on kuitenkin se, että lohkossa on pelattu paljon ristiin, eikä mikään maa ole ylivoimainen suosikki yksittäiseen otteluun.

Lohkovoiton kannalta Suomi tarvitsee mielellään syksyn peleistä kaksi voittoa. Sen lisäksi ihannetilanteessa Bosnia pelaisi syksyllä Montenegron kanssa tasan ja häviäisi Romanialle. Se avaisi Suomelle sauman kahdella voitolla (Romania ja Montenegro) nousta lohkovoittoon.

Suomen lohkon tilanne

# Joukkue O V T H M P
1 Bosnia ja Hertsegovina 4 2 2 0 6-4 8
2 Montenegro 4 2 1 1 6-3 7
3 Suomi 4 1 1 2 5-5 4
4 Romania 4 1 0 3 1-6 3